HDMI mirroring transforma televizorul tau intr-un iDevice

Video mirroring este o noua functie de la Apple care impreuna cu un adaptor HDMI ne permite sa transpunem imaginea de pe springboard-ul tabletei iPad/iPad 2 sau a terminalelor iPhone4/iPod Touch 4G pe un monitor. Doar iPad 2 poate face streaming in format 1080p catre monitoarele compatibile, restul iDevice-urilor putand face streaming doar in format 720p datorita hardware-ului inferior. Acum filmele ca filmele, dar ganditi-va cum ar fi sa jucati un joc pe un monitor de rezolutie mare, fara lag si folosind iDevice-ul vostru doar ca si controller pentru actiunile din joc.

Stiu ca majoritatea jocurilor disponibile acum in AppStore nu au grafica indeajuns de buna pentru a arata cum trebuie pe un ecran mare, insa ganditi-va cum ar fi sa navigati pe web de la distanta folosind o tableta iPad pentru accesarea paginilor. Ganditi-va cum ar fi sa puteti folosi un calculator de la distanta si transmiteti imaginea sa printr-o tableta iPad direct pe un monitor mare. Desigur ca toate acestea necesita ca respectivul monitor sa fie compatibil cu standardul HDMI insa iPad 2 ne deschide o serie intreaga de “oportunitati”. AirPlay are un anumit lag in transmiterea imaginilor insa prin HDMI nu va exista lag nici in jocuri, nici in deschiderea aplicatiilor, totul va fi la fel de fluent precum pe ecranul tabletei.

Adaptorul care ne permite sa facem video mirroring costa doar 39$ si eu unul il voi cumpara pentru ca din punctul meu de vedere merita banii.