iTunes Home sharing – ce inseamna, cum se activeaza, cum se foloseste?

iTunes Home Sharing este o noua functie implementata de Apple in iOS 4.3 si iTunes care permite utilizatorilor de iDevices sa faca streaming audio/video din libraria iTunes de pe PC sau Mac. iTunes Home Sharing poate fi activat numai din iTunes 10.2 prin selectarea categoriei Home Sharing dintre categoriile situate in bara din partea stanga a iTunes. Trebuie sa folositi un cont iTunes pentru a activa aceasta functie deci daca nu aveti unul trebuie sa va faceti si nu conteaza daca e gratuit sau are atasat un card. De indata ce activati Home Sharing pe PC/Mac, intreaga voastra librarie de filme, muzica si carti va putea fi accesata numai Wi-Fi de pe orice iDevice cu iOS 4.3.

Dupa ce ati activat Home Sharing pe PC/Mac trebuie sa activati optiunea si in iDevice-ul vostru din Settings>iPod>Home Sharing unde trebuie sa introduceti datele aceluiasi cont folosit in iTunes pentru activarea serviciului. Dupa ce introduceti datele deschideti aplicatia iPod, mergeti la meniul More si ar trebui sa va apara ca ultima optiune: Shared. Prin aceasta optiune aveti posibilitatea de a selecta baza de date a iTunes la care doriti sa va conectati si din care doriti sa faceti streaming-ul audio/video. Din pacate iTunes Home Sharing functioneaza numai prin Wi-Fi nu si prin 3G si trebuie sa fiti conectati la aceeasi retea Wi-Fi precum PC/Mac-ul vostru.

Streaming-ul prin Wi-Fi pentru clipuri video este foarte fluent asa ca nu ar trebui sa aveti probleme cu redarea.

9 COMENTARII

  1. Deci sa inteleg ca prin home sharing se poate viziona pe iPad orice fel de film, cu orice extensie, atata timp cat avem PC-ul deschis si conectat la wi-fi?

  2. salut am si ru o intrebare am cumparat un iphone 4 la mana adoua si are ios7
    si cand al aprind ami spune pentru activarea ami cere icould am pus aicould meu dar nu merge ami spune sa pun id alui care avea telefonu va rog ajutatima cu o idee pliss