2500 de terminale iPhone 4 vandute de Cosmote pana in prezent

Daca va intrebati cate terminale iPhone vand operatorii de telefonie mobila din Romania, poate informatiile oferite de Cosmote va vor raspunde la intrebare. Un oficial al operatorului de telefonie mobila a confirmat pentru RomaniaLibera din 17 decembrie si pana in prezent prin reteaua Cosmote au fost vandute 2500 de terminale iPhone 4. Desigur ca aici vorbim atat de vanzari prin magazinele Germanos cat si prin magazinele Cosmote, dar cifra este mica, foarte mica. 2500 de terminale vandute in aproape 3 luni de zile este foarte putin avand in vedere ca vorbim despre cel mai dorit produs al momentului si mai mult decat atat vorbim despre iPhone 4 factory unlocked.

Daca, Cosmote a vandut doar 2500 in aproape 3 luni, oare Vodafone cateva a vandut avand in vedere ca oferta lor a fost mai “slaba” decat cea a operatorului Cosmote. Dar Orange? Operatorul care a avut exclusivitate in Romania pentru 2 ani de zile oare cate terminale iPhone a vandut clientilor sai? Nu stiu de ce, dar am impresia ca in Romania iPhone 4 nu s-a vandut in mai mult de 20.000 exemplare.

22 COMENTARII

  1. O mare problema in vanzarea unui asa numar mic de terminale este si stocul mic livrat catre cosmote! Am prieteni care si acum sunt pe lista de asteptare.

  2. Eu am stat pe lista la germanos 1 sapt, asta pt ca mi l am luat din timisoara, unde exista mai mult respect pt clienti, m au sunat sunat joi ca au primit si mi l au pastrat pana luni, tot pe stocuri dau si eu vina, oriunde intrebi -nu avem, au la internity dar doar cu abonament, iar la vf si orange se stie

  3. La Orange io am luat telefonul pe la sfarsitul lui octombrie iar la o saptamana dupa au dat comanda mai multi prieteni si nici pana la aceasta ora nu au telefonul Deci ….. Iar unul dintre ei a sunat la orange saptamana asta si i-au zis ca mai are de asteptat o saptamana sau doua

  4. Intradevar, este vorba de stocul limitat al celor de la Cosmote. Eu unul am asteptat 2 luni ca sa- l primesc dupa ce am fost pus pe o lista de asteptare.By the way , l-am luat la abonament si e cam “lung” , am inteles ca dupa 8 luni pot sa- mi schimb tipul de abonament. E adevarat ?

  5. Iphone 4 l-am luat in octombrie ,am fost in plazza si m-am inscris pe lista de asteptare iar in aceiasi zi m-am dus si la orange din Cotroceni unde aveau pentru cinevs o bucata, normal nu trebuia sa mi-l dea dar erau atat de disperati sa vanda incat l-am luat eu:d am avut noroc…

  6. Il am din octombrie de la orange, am asteptat 2 zile la contract nou ( renuntasem la operator cu 7 luni in urma) Am inteles ca era o pb pt cei care aveau deja contract , aveau prioritate cei care voiau sa-si faca contract nou , ceea ce mi se pare o nesimtire…. Dar in general asta e cu respectul in Romanica

  7. La vreo 3500-4200 RON un iPhone 4…sa ma scuzati, dar nu ma mira deloc numarul de vanzari. Ma mira in schimb numarul de cereri. La abonament e mai ieftin….dar cel mai ieftin abonament (vorbind de Cosmote) este cel de 18,60€…si nu prea ma incanta ceea ce primesc pentru banii astia. In plus, pe al meu Nokia N82 am dat acum 2 ani 1300 RON si de atunci pana acum, stiti ce s-a schimbat in decizia mea de a nu-mi achizitiona un iPhone? Nimic! De ce? Pentru ca nu s-a schimbat nimic! Preturile sunt in continuare umflate cu pompa. Facilitatile oferite de terminal (fara jailbreak) sunt in continuare minime datorita politicii Apple de a nu da niciodata prea mult…nu cumva sa fie satisfacuti userii. E un device frumos, reusit ca design, dar nu dau de 3 ori mai mult decat as da pe un telefon care chiar stie sa faca ceva de banii aia,doar pentru design + reclama.

  8. Symbianfreak
    Nu prea înțeleg ce vrei sa zici cu Nokia ăla al tau? Ca nu ai IPhone? Am văzut niște posturi in care îți dedeai cu părerea legat de o aplicatie din AppStore. Era instalata pe Nokia? Dacă nu ai citit de la început aici e o comunitate a fanilor IPhone, deci prin definitie ne place. Așadar ce cauti pe aici? Go to ovi forum.
    Acum legat de povestea cu numărul de terminale vândute eu sunt convins ca sunt mult mai multe. Eu de exemplu l-am primit pe al meu in 2 zile de la Orange, m-au obligat sa activez optiunea de 7 euro/ luna, dar am plăti doar 130 de euro plus tva pe aparat, recunosc am vreo 15 abonamente si plătim undeva in jur de 1000 de euro pe luna. Iar oferta asta e valabil pentru toți clienții corporate care au profitat din plin de ea. In general Orange sunt orientati spre clienți mari, spre deosebire de Cosmote care targheteaza clientii particulari cu putere limitata de cumpărare, ce nu-si pot permite IPhone. Pe de alta parte clienții mari sunt destul de bine legati de contracte si nu pot migra asa ushor către alt operator.

  9. @Tomino

    Evident ca nu am instalat pe Nokia. Si, daca ai fi citit si alte posturi de-ale mele ai fi stiut pe ce anume instalez softurile. :)) Nu am iPhone, am in schimb un iPod Touch 4G, si pentru ce stie sa faca (adica suficient de multe pentru un device din categoria lui), isi merita banutii. Nu ma astept sa faca foarte multe, pentru ca nu ma intereseaza sa faca foarte multe (am Nokia pentru asta)si, pentru un device axat pe partea de multimedia, atat cat face, e perfect. Dar iPhone vrea sa fie un telefon (de-aia l-au numit iPhone, nu?) cu functii multimedia….si la partea de telefon a cam dat-o in bara, in sensul ca, sunt terminale ale concurentei muuuult mai ieftine si mult mai bune decat orice iPhone (si aici NU ma refer doar la Nokia). In principiu, iti cumperi iPhone daca te dau banii afara din casa, daca nu ai destule cunostinte necesare cat sa-ti iei ceva mai bun sau daca pur si simplu nu te intereseaza ce stie sa faca device-ul respectiv, atata timp cat e cool si te face pe tine sa pari important. Ori in cazul meu, nu ma dau banii afara din casa, am, zic eu, suficient de multe cunostinte in domeniu cat sa vreau altceva mai bun, si nu vreau sa par ceea ce nu sunt.
    Dar ideea era alta. Ideea era ca nu mi-as lua iPhone, cel putin nu in versiunea asta de firmware. De ce? Pai simplu. 1. e al dracu de scump (e mai scump decat calculatorul meu, si nici nu se poate compara ca performante) si 2. ceea ce face, face foarte bine, dar cand vine vorba de un telefon (computer multimedia) eu nu ma multumesc cu putin, si daca tot dau o caruta de bani pe el vreau sa faca si cartofi prajiti si, nu numai ca nu face cartofi prajiti, dar nu face nici chestiile de baza, chestii care pe alte device-uri exista de ani de zile. In plus, dupa cum cunosc eu produsele Apple si politica companiei, s-ar putea sa astept mult si bine pentru un device cu un soft la inaltime. Asa ca…momentan, iPod Touch si Nokia N82 reprezinta solutia ideala pentru mine.
    Am intrat pe site la recomandarea unui prieten si nu-mi pare rau. Sunt o gramada de lucruri faine de aflat de aici iar eu sunt maniac dupa tehniologie asa ca, tot ce are cip-uri si circuite, ma intereseaza. Presupun ca nu aveai ceva impotriva comment-urilor mele ci erai doar curios ce cauta un utilizator de Nokia pe un site despre Apple. Well…acum stii. 🙂

    Si acum ca ai aflat, iti doresc o noapte frumoasa, atat cat a mai ramas din ea. 🙂

  10. @symbianfreak esti un maniac al tehnologiei , dar iphone 4 ti se pare scump pentru ce stie , bravo !
    pai uite ca un iphone 4 duce jocuri precum fifa 2011 , hot pursuit (sau ce iti mai place tie) la rezolutii foarte bune !
    tu supraevaluezi un iphone 4 , nu e “3500-4200 RON” , asa e cand scrii iphone 4 pe goagal si dai la prima adresa.
    “In principiu, iti cumperi iPhone daca te dau banii afara din casa, daca nu ai destule cunostinte necesare cat sa-ti iei ceva mai bun.” Omule , Iphone-ul in general , nu e pentru orice prajit , orice cocalar care suna si vrea doodle jump pe el. Trebuie sa ai cunostiinte avansate pentru a nu face vreo prostie de update sau alte lucruri .
    “eu nu ma multumesc cu putin” te contrazici singur , ce super telefon spuneai ca ai?

  11. @Alin Cristian

    Nenea,nenea care considera majoritatea userilor cu capul pe umeri, “prajiti” si “cocalari”, pot sa-mi spun si eu parerea liber pe un blog fara sa mi-o luati in nume de rau si ca pe un afront personal? Multumesc,nenea.
    Cat despre preturi, sunt documentate bine, si nu dand click pe primul rezultat al cautarii “iphone 4” pe Google (sincer, ma indoiesc ca ti-ar afisa Google, ca prim rezultat, un site romanesc cu pretul unui iPhone 4 la asa un subiect ambiguu de cautare). Dar deh, pentru asta, chiar ar trebui sa stii ceva despre SEO si ar trebui sa ai cateva “cunostiinte” cu privire la modul in care functioneaza un motor de cautare pentru ca, mai apoi, sa-l poti face sa-ti gaseasca ceea ce vrei ,mai usor (apropos, “cunostiinte”, in romana, se scria cu un singur “i” de la iPhone, asta cel putin pe vremea cand eram eu elev de generala.)
    Hai s-o scurtam aici ca dam in off-topic, si ar fi pacat. Postul e chiar interesant.

    @Nelu
    Da, Nelu, stiu… Speram si eu…

  12. ei bine nenea eu am gasit si iphone 4 la 2500 ron nou cu factura + garantie.
    cum nu pot sa te contrazic cand tu vii pe un blog pentru fani de iDeviceuri si spui ca iphone 4 e o “prostie”, si acum ma iei cu anumite cunostiinte seo si incepi sa aberezi , apoi imi spui mie ca fac offtofic.

  13. @Alin Cristian

    “ei bine nenea eu am gasit si iphone 4 la 2500 ron nou cu factura + garantie.”

    Foarte bine. Felicitari! Cumpara-l. Nu inteleg care e problema ta. N-am zis nicaieri in posturile mele ca iPhone 4 e o “prostie” (nici cu ghilimele, nici fara). Am zis doar ca eu nu mi-as lua. Atata tot. Daca e atat de greu pentru tine sa intelegi si sa accepti ca altii ar putea avea o parere diferita de a ta, asta e doar problema ta. Blogul nu este doar pentru fani. Este pentru toti cei interesati de subiectele expuse. Daca ar fi fost doar pentru fani, ar fi facut forum cu acces pe baza IMEI-ului. Si atata timp cat pe mine ma intereseaza tot ce tine de tehnologie, am dreptul sa intru pe site sa ma informez. De asemenea, am dreptul sa-mi exprim liber parerea (indiferent daca tie iti palce sau nu modul in care o fac). Atata timp cat nu am jignit pe nimeni, nu inteleg care ar fi problema.

    In plus, nu cred ca am “aberat” in niciun fel. Ceea ce am scris este parerea mea, personala, si se bazeaza pe experienta mea de lucru in IT. De asemenea, datele expuse anterior cu privire la preturi au fost documentate in prealabil. Pentru linistea ta sufleteasca as putea sa-ti dau sursa (dar intrucat tu nu ai niciun fel de probleme cu navigarea pe internet si cautarea pe “goagal”, presupun ca n-o sa fie o problema s-o gasesti singur.)

    P.S: ABERÁȚIE, aberații, s.f. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, inepție, prostie. – Din fr. aberration, lat. aberratio.

    Acum reciteste ceea ce am scris si vezi daca termenul de “aberatie” se poate aplica in contextul dat.

    Bafta si numai bine. 🙂

  14. apropo de ce zice symbian, nu este singurul care face “combo-uri” la pretul unui iphone din magazin, eu as opta pentru blackberry+ipod:) cunoscatorii or sa analizeze, nu are rost sa descriu acum tot:) si un mare PRO pentru combo-uri ar fi ideea de doua baterii:P

  15. oameni buni, am lucrat pana de curand in germanos si cunosc care a fost situatia cu spectacolul oferit de apple pe piata romaneasca. Intradevar.. este un device deosebit de frumos si deosebit de scump care s-a vandut instant. Din nefericire pentru doritorii acestui device primul val de pe stocul magazinelor s-a terminat senzational de repede. In functie de pozitia si de vanzarile pe care le faceau magazinele s-a distribuit si acest produs, mai multe, sau mai putine, in functie de magazin. Shopurile din centrul bucurestiului au vandut 20 de device-uri pe zi in timp ce altele au ramas cu produsele pe stoc cel putin cateva zile pana le-au relocat celor care aveau foarte multe cereri. Dupa epuizarea stocului s-a impus aceasta lista de asteptare motiv pentru care este posibil ca unii dintre voi si in ziua de azi sa astepte confirmarea ca le-a ajuns produsul in magazin.
    Din punctul meu de vedere este de-a dreptul stupid sa afirmi ca s-a vandut prea putin iphone4 din moment ce acest produs poate sta pe stocul unui magazin (oricare ar fi magazinul) cel mult 2-3 zile. Adevarata problema sta in simplul fapt ca cei dei la apple nu au oferit un numar suficient de mare de produse pentru ca nu se asteptau la o asemenea cerere. Ce e de facut mai departe, este sa asteptati pana acest lucru se va reglementa. Cu siguranta se va trezi un tocilar de la apple sa citeasca un raport de vanzari din spatiul est-european si sa-si puna intrebarea “noi de ce suntem pampalai si sugem cucu` de nu trimitem mai multe carute cu iphone4?” .. Mai devreme sau mai tarziu or sa fie destule cat sa se si puna praful pe ele.

    Dar lasand la o parte problema ridica de dragul autor de articol. Symbianfreak zicea mai sus numai adevaruri. Trebuie sa fii berbec sa cumperi dracovenia asta si il voi cita: “…sunt terminale ale concurentei muuuult mai ieftine si mult mai bune decat orice iPhone (si aici NU ma refer doar la Nokia). In principiu, iti cumperi iPhone daca te dau banii afara din casa, daca nu ai destule cunostinte necesare cat sa-ti iei ceva mai bun sau daca pur si simplu nu te intereseaza ce stie sa faca device-ul respectiv, atata timp cat e cool si te face pe tine sa pari important.” Omu` are dreptate. Mi-au trecut prin maini sute de terminale si atat va zic: banii pe dracovenia asta i-as da doar pentru ca-i lucios la exterior si interior cu amendamentul ca n-as da pe atat de putin atatia bani. Inainte sa va decideti ca v-ar trebui o jucarie sexy de genu` ai fi cel putin de bun gust sa cercetati un pic piata inainte. O sa fiti surprinsi de ce o sa gasiti. Sunt branduri si exemplare pe piata care din punctul meu de vedere (si totusi am o experienta bogata in materie de terminale + un certificat de vanzare iphone4) ofera mult mai mult la un pret poate cel putin un pic mai mic.
    V-am scris strict din perspectiva cumparatorului, nu cea a vanzatorului implicit, va vreau binele.
    Numai bine.

  16. Da, e stupid sa spui ca s-au vandut doar 2500 de terminale in cate luni ??? Putin ma intereseaza pe mine de dezordinea din carul Germanos sau Cosmote, 2500 de terminale iPhone 4 este EXTRAORDINAR de putin, poate asa intelegi ce vreau sa spun. Sunt mii de oameni care astepta sa cumpere iPhone 4 iar cifrele prezentate de Cosmote ma faceau sa rad atunci, ma fac si acum.
    Dragostea ta fata de alte terminale denota cat de putine stii sa faci cu un iPhone si cat de flexibil e iOS-ul. Daca iti place Android, Symbian sau altceva mergi pe ele. Daca esti cunoscator, vrei ceva fiabil si bun mergi pe iOS. Desigur ca trebuie sa ii faci jailbreak, asa cum rootezi si Android-ul.