Prima Pagina internet O femeie din Canada are de platit 37.000$ cost suplimentar pentru folosirea...

O femeie din Canada are de platit 37.000$ cost suplimentar pentru folosirea unui iPhone in roaming

Povestea este foarte simpla: o femeie din Canada a mers in Egipt in vacanta si in doar 2 saptamani a reusit sa faca, cost suplimentar de 37.000$ datorita noului sau iPhone. Costul suplimentar a fost generat de terminalul care accesa internetul in voie si desigur ca in roaming un MB de trafic de internet este extrem de scump. Imi imaginez ca nu este prima poveste de acest gen pe care o auziti si am ales sa scriu despre ea in ideea de a va atentiona despre riscurile folosirii unui terminal iPhone in strainatate. In general terminalele iPhone care au internetul deschis se conecteaza la internet la intervale regulate de timp accesand diverse servere, fie de push, fie cel pentru setarea orei, etc. Daca sunteti in strainatate va recomand sa inchideti internetul de tot din Settings>General>Network, altfel va puteti trezi cu o factura de cateva mii de euro.

Terminalul iPhone a fost conceput pentru a functiona, de cele mai multe ori, in baza unei conexiuni de internet si multe dintre aplicatiile disponibile in AppStore au functii ce necesita conectarea la internet. Aveti foarte mare grija sa aveti intotdeauna trafic disponibil in abonamentul vostru sau pe cartela voastra.

 • Tigris Regalis

  Setarea Data Roaming este dezactivată by default, deci doamna a activat-o în cunoștiință de cauză pentru a naviga pe net, pentru a face upload de poze sau filme sau pentru a descărca email-uri voluminoase. Serverele de push sau de setare a orei nu produc trafic de 37.000 $. Dacă ar fi făcut roaming în UE, traficul ar fi fost limitat la 60 € și ar fi primit și avertismente legate de costuri.

  Până la urmă nu cred că are legătură cu tipul de telefon, ci cu decizia deliberată a femeii respective de a face trafic de date în roaming. De ce nu s-a cazat la un hotel cu WiFi gratis?

 • KFF

  Femeia respectiva e o dobitoaca . Mereu primesti notificari de fiecare data cand intri pe internet ca esti taxat suplimentar in roaming .

  Probabil o blonda naturala …

 • Mostwnted

  de 37 mii statea la cel mai al dreacu hotel si cu wi-fi moca…sau putea sa-si cumpere o cartela 3g de la ei de acolo…sunt multe posibilitati

 • Marean

  Cred ca e fake, la misto, la caterinca.

 • Stef

  Nu este adevarat ca primesti atentionari de la orange.Am fost in chisinau si am intrat pe net doar sa caut o adresa in rest n am mai accesat nimic si m am trezit cu fact cost suplimentar de 180 euro pt net.Este adevarat ca asociatului meu a primit notificare.Eu amcerut de la ei sa mi trimita oficial indatoririle orange pt cazul in care un utilizator paraseste tara

 • 🙂 am un amic care plateste 100 mil la orange pt ca a descarcat 2 filme de pe un abonament fara oferta de net… deci nu ma mira sa vad si alte sume. Astept sa termin abonamentele hotilor si ordinarilor de la orange si trec la cartela. Apropo, stie cineva daca merge netul le cartela in iphone?

 • dode76ro

  A primit ea mai mult de 37 de mii pentru anti reclama :)))

 • probabil ca avea si pagini pornite in Safari si acesta in background

 • yilmaz

  daca il punea pe airplane mode nu cred ca mai facea cost deloc, dar nici nu folosea iphoneul pe post de telefon de vorbit, daca vroia sa intr pe net, cauta un loc cu wi-fi