Video: Wallaby covertor flash – HTML5 de la Adobe

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ryZP00_KhYE[/youtube]

Adobe a lansat aseara o versiune pre-release a convertorului de continut flash in HTML5 numit Wallaby. Folosind Wallaby dezvoltatorii de aplicatii sau webdeveloperii vor putea transforma cu usurinta continutul flash in continut HTML5 acceptat de Apple si compatibil cu iOS. Flash-ul dupa cum stiti nu este agreat de Apple, compania preferand sa promvoeze standardul HTML5 si Adobe a fost nevoita sa se conformeze si sa produca software de genul Wallaby care ajuta dezvoltatorii sa isi converteasca, continutul intr-un format acceptat de Apple.

Continutul flash trebuie transferat in Wallaby care este o aplicatie a Adobe Air, iar rezultatul poate fi customizat folosind Dreamwaver de exemplu. Cat de mult va conta lansarea acesti nou software vom afla in viitorul apropiat dupa ce web developerii vor avea ocazia de a se “juca”, cu software-ul si vor avea posibilitatea de a converti continutul de pe site-uri.

1 COMENTARIU

  1. După ce vor fi înlocuite și ultimele rămășițe de conținut flash de pe web cu ajutorul lui Wallaby, putem în sfârșit să dăm uitării acest format învechit și șubred și să mergem mai departe cu HTML5, exact după cum a anticipat Apple cu câțiva ani în urmă că se va întâmpla într-un final.

    Probabil va trebui să se găsească alte metode în loc de “no-flash plugin” (“no-HTML5-video plugin”?) pentru a scăpa de publicitatea supărătoare de pe site-uri, care irosește resursele de sistem, prelungește încărcarea paginii, ne costă timp și bani și care reprezenta principala utilizare a flash-ului pe web.