iPad 2 cu bootrom nou, SHAtter si limera1n devin nefolosibile

Aseara aproape toti cei care fac solutii de jailbreak au reusit sa puna mana pe o tableta iPad 2 si desigur ca au testat sa verifice daca exploit-urile disponibile pana acum pentru iDevice-uri functioneaza. Din pacate iPad 2 are noul iBoot-838.3 care nu este afectat sub nici o forma de SHAtter(care a fost tinut special pentru iPad 2) sau limera1n iar MuscleNerd sustine ca prima solutie de jailbreak pentru iPad 2 va fi userland. Personal ma asteptam ca iPad 2 sa vina cu un bootrom nou care sa nu fie exploatabil cu vechile exploit-uri si mai mult ca sigur ei se gandeau la fel.

The only problem with this method of jailbreaking is it can be easily patched by Apple in the next firmware update. Also, since the exploit being used resides in userland, you’re denied access to many of the low level hardware features, including the ability to decrypt firmware keys. iBoot exploits, on the other hand, are much lower level and offer much more freedom to interact directly with the system unrestricted.

Marea problema cu aceste userland jailbreak-uri sta in faptul ca e nevoie de cartela pentru a activa terminalul inainte de a face jailbreak. Spirit si jailbreakme.com sunt cele mai recente exemple de userland jailbreaks si stiu ca multi dintre voi au cautat in disperare cartele pentru a va activa terminalele si a putea face jailbreak. Mai mult ca sigur vom vedea un userland jailbreak in viitorul apropiat pentru iPhone 5 va avea acelasi bootrom nou si Dev Team nu va strica un bootrom exploit inainte de lansarea iPhone 5.