Husele SmartCover – o afacere de miliarde de dolari?

SmartCover – noile huse pentru iPad 2 ce incorporeaza nu mai putin de 21 de magneti si transforma folosirea iPad 2 intr-o adevarata placere – ar putea genera incasari de peste 1 miliard de dolari pentru Apple. Analistii americani estimeaza ca in 2011 Apple ar putea vinde aproximativ 36 de milioane de tablete iPad 2 si 60% dintre acestea ar urma sa fie achizitionate impreuna cu o husa SmartCover. Compania Asymco a facut un mic, calcul in care a presupus ca din cele aproape 22 de milioane de huse SmartCover ce ar putea fi vandute in 2011, 70% reprezinta versiunea din plastic si 30% versiunea din piele iar la un cost mediu de 48$ ar putea aduce companiei Apple incasari de 1.04 miliarde de dolari.

I’m estimating that at least 60% of iPad buyers will get one. Based on an estimate of 36 million iPads sold in 2011 and an average price of $48 (70% polyurethane and 30% leather mix), the total revenue for Smart Covers will top $1 billion this year. I further estimate that with a very modest gross margin of 75% (average cost to produce of $12), the Smart Cover could contribute $777 million to Apple’s gross margins.

Fabricarea unei huse SmartCover costa in jur de 12$ insa Apple le vinde la preturi tripe sau de 6 ori mai mari in Apple Store iar asta inseamna profit gigantic pentru compania din Cupertino. In sondajele facute zilele acestea multi dintre cei care stateau la cozi pentru a achizitiona iPad 2 au recunoscut ca intentioneaza sa achizitioneze si o husa SmartCover deci sunt semne ca Apple va vinde extraordinar de multe astfel de accesorii. Eu am amanat achizitionarea unei huse SmartCover deocamdata, astept intai sa imi ajunga tableta iPad 2 si abia dupa aceea ma voi hotara daca voi cumpara sau nu o astfel de husa.