Prima Pagina accesorii Husele SmartCover – o afacere de miliarde de dolari?

Husele SmartCover – o afacere de miliarde de dolari?

SmartCover – noile huse pentru iPad 2 ce incorporeaza nu mai putin de 21 de magneti si transforma folosirea iPad 2 intr-o adevarata placere – ar putea genera incasari de peste 1 miliard de dolari pentru Apple. Analistii americani estimeaza ca in 2011 Apple ar putea vinde aproximativ 36 de milioane de tablete iPad 2 si 60% dintre acestea ar urma sa fie achizitionate impreuna cu o husa SmartCover. Compania Asymco a facut un mic, calcul in care a presupus ca din cele aproape 22 de milioane de huse SmartCover ce ar putea fi vandute in 2011, 70% reprezinta versiunea din plastic si 30% versiunea din piele iar la un cost mediu de 48$ ar putea aduce companiei Apple incasari de 1.04 miliarde de dolari.

I’m estimating that at least 60% of iPad buyers will get one. Based on an estimate of 36 million iPads sold in 2011 and an average price of $48 (70% polyurethane and 30% leather mix), the total revenue for Smart Covers will top $1 billion this year. I further estimate that with a very modest gross margin of 75% (average cost to produce of $12), the Smart Cover could contribute $777 million to Apple’s gross margins.

Fabricarea unei huse SmartCover costa in jur de 12$ insa Apple le vinde la preturi tripe sau de 6 ori mai mari in Apple Store iar asta inseamna profit gigantic pentru compania din Cupertino. In sondajele facute zilele acestea multi dintre cei care stateau la cozi pentru a achizitiona iPad 2 au recunoscut ca intentioneaza sa achizitioneze si o husa SmartCover deci sunt semne ca Apple va vinde extraordinar de multe astfel de accesorii. Eu am amanat achizitionarea unei huse SmartCover deocamdata, astept intai sa imi ajunga tableta iPad 2 si abia dupa aceea ma voi hotara daca voi cumpara sau nu o astfel de husa.

 • Sorin Rad

  Evident ca am comandat 10 iPad2 plus husele SmartCover aferente..nu am ce face cu banii nemunciti

 • andy

  @Sorin Rad huh ?? banii nemunciti ?? Daca e tot asa…nu-mi faci cadou un ipad? :))

 • S de la An

  glumesc,am vrut sa spun ca voi investi toate ciubucurile in noile iMac,MacBookPro,iPad2,3,4,5 si iPhone 5,6,7,8 si cu asta v-am pus capac muritorilor de foame

 • si mie unu te rog 🙂

 • aaaa ce pacat … glumeam

 • Sorin NeRad

  hehe,a fost o farsa

 • Keep it up, there’s a prize.
  Sa trecem peste glumitele de 2 bani ale lui “sorin”.

 • Klaudinho

  Io am comandat si husa si adaptorul hdmy

 • Zaone iar spui indirect : ” costul de productie = costul final ” pe langa aia $12 mai e transportul , factorul uman, marketingul, costul dezvoltarii produsului + altele…

  esti bun in ceea ce faci insa la capitolul comentarii economice induci in eroare oameni in necunostiinta de cauza.

 • Nicolescu Valeriu

  Imi place exprimarea ta domnule Sorin. Muritori de foame ca ne place o marca si pentru ca, platim calitate, intradevar chiar daca se fabrica la niste costuri mult mai mici ? Asta e era o vorba sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine.

 • Stii cumva cat insumeaza restul? Nimeni nu vorbeste despre costurile adiacente ci doar despre costul de productie si e normal sa fie asa. Apple face un produs cu 12$, il vinde cu 69$, e normal sa faci o comparatie intre astea 2. Ce e la mijloc nimeni nu stie sigur.

 • Victor Bulgar

  Este logică și în asta… eu, dacă îmi iau un iPhone de peste hotare, dau pe el 600 euro, încă 100 pe drum, doar nu spun că m-a costat 700, nu? e tot 600 euro! iar cei 100 de euro i-am dat pe faptul că am și călătorit… însă așa gândim noi, nu? Pentru o companie contează fiece bănuț, iar cheltuielile per produs scad cu fiecare produs vândut, deci contează cantitatea de produse vândute într-o unitate de timp, și abia după ce se recuperează cheltuielile adiacente, poți vorbi (doar de celelalte produse) că ai profit = preț final – cheltuieli de producție… Restul devin neglijabile…

 • Andromedus

  Sa luam aminte si sa ne rugam ca bunul nostru Steve Jobs sa traiasca pana o sa ne plictisim de gadgeturile lui…adica niciodata.
  Nu conteaza parerile megalomanilor de mai sus,e dreptul fiecaruia sa-si traiasca clipa sau minciuna!

 • bubu

  stati linistiti ca nu o sa ia mult chinezilor sa faca o replica de astfel de huse, probabil undeva la 10€..

 • luckskywalker

  chinezii pot sa zcoata ieftin pt reclama si alte cheltuieli au fost suportate de apple