iPad 2 – 1 milion de unitati vandute, stocurile epuizate in cateva minute

1

Cererea pentru iPad 2 este extraordinar de mare, atat de mare incat unii analisti americani sustin ca Apple ar fi vandut in jur de 1 milion de tablete in decursul acestui weekend. Initial se estimau in jur de 5 – 600.000 mii de tablete vandute, adica dublu fata de anul trecut, insa estimarile s-au schimbat avand in vedere ca iPad 2 s-a vandut aproape in totalitate in SUA intr-o singura zi. La magazinul cu cele mai multe vizite zilnice din intregul lant Apple, Fifth Avenue Store din New York, au fost in jur de 3.000 de clienti la o coada care se intindea de-a lungul a cel putin 2 strazi. iPad 2 a generat cerere imensa pentru Apple si se pare ca nici astazi stocurile nu au fost completate in toate magazinele.

Most analysts were cautious, fearing perhaps that whatever they wrote would soon be overtaken by an Apple (AAPL) press release. Most, like Piper Jaffray’s Gene Munster, stuck with 500,000 units. But Baird’s William Power estimated that Apple sold “roughly 1 million” the first weekend, Wedbush’s Scott Sutherland “wouldn’t be surprised” by that number and Global Equities Trip Chowdhry thought Apple “may have sold” three times as many iPad 2s as iPad 1s its first weekend, which amounts to the same thing.

Un purtator de cuvant al Apple a caracterizat cererea ca fiind “incredibila”  si a spus ca in momentul de fata compania incearca sa completeze stocurile pentru a aduce o tableta iPad 2 in mainile fiecarui client.

“Demand for the next generation iPad 2 has been amazing,” Apple spokesperson Trudy Muller, told The Loop. “We are working hard to get iPad 2 into the hands of every customer who wants one as quickly as possible.”

La unele magazine Best Buy au fost aduse maxim 100 de tablete iPad, stocurile vanzandu-se in aproximativ 10 minute deci va dati seama cat de “disperata” e lumea sa puna mana pe o tableta iPad 2. Ce Motorola Xoom, ce HP TouchPad, ce Samsung Galaxy Tab 10.1, ce BlackBerry PlayBook? iPad 2 este cel mai cautat produs de pe planeta in momentul de fata si prevad o “isterie” asemanatoare cu cea din vara cand a fost lansat iPhone 4.