Video: iPad Wi-Fi poate folosi functia GPS a unui iPhone 4

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SbvMt0diVFU[/youtube]

In caz ca nu stiati, iPad/iPad 2 Wi-Fi Only nu au GPS integrat deci nu puteti face o localizare exacta a pozitiei voastre pe harta folosind o asemenea tableta. Versiunea 3G in schimba are si GPS integrat plus functia AGPS care utilizeaza o conexiune de internet pentru a ajuta GPS-ul sa faca o localizare cat mai corecta. Aparent iPad 2 Wi-Fi(presupun ca functioneaza si pe iPad) poate face localizarea voastra pe harta folosind aplicatia Maps si functia AGPS atunci cand sunteti conectati la o retea Wi-Fi facuta de un iPhone 4 folosind functia Personal HotSpot. Dupa cum vedeti si in clipul de mai sus, tableta iPad este conectata la iPhone care transmite informatii despre locatie direct in aplicatia Maps a iPad.

As we got closer, I decided to get some directions to make sure we were on track. I launched the iPads maps app, expecting to navigate the old fashioned way without GPS assistance — knowing full well that GPS only comes in the 3G iPad models. Imagine my surprise when my iPad pinpointed exactly where we were on the road.

It is clear I am being fed GPS information from the phone, at what appears to be an interval of once a minute or so between refreshes (likely they didn’t do real time updating so as to go easy on the phone’s battery).

Dupa cum stiti deja pe iPad Wi-Fi puteti folosi o conexiune de internet si functia AGPS pentru a face o localizare aproxiamativa pe harta, insa acea localizare se face in functie de HotSpot-ul folosit de voi deci extrem de rar va va arata pe harta pozitia corecta. Cel care  a facut clipul de mai sus a folosit un iPhone si tableta sa fi preluat prin AGPS informatii despre pozitia telefonului pe harta si de aceea avem o localizare atat de corecta. In concluzie, puteti folosi iPad Wi-Fi si aplicatii de localizare prin GPS insa pozitia corecta va fi afisata numai daca voi conectati tableta iPad la o retea Wi-Fi facuta de un iPhone.