Prima Pagina AT&T AT&T atentioneaza utilizatorii care fac tethering prin MyWi

AT&T atentioneaza utilizatorii care fac tethering prin MyWi

Credeati ca operatorii de telefonie mobila nu stiu cand faceti voi tethering de pe terminalele voastre? Daca da, atunci aflati ca gresiti iar mesajul de mai sus este cel mai bun exemplu. Se pare ca unii posesori de iPhone din SUA au primit mesaje SMS si e-mailuri de la AT&T care ii atentiona ca fac internet tethering desi nu au activata optiunea respectiva in planul tarifar, operatorul propunandu-le cateva optiuni care includ tethering. Deocamdata AT&T s-a rezumat doar la a trimite un avertisment celor care faceau acest lucru insa este posibil ca in viitor operatorul sa blocheze accesul la internet a utilizatorilor sau sa tarifeze separat traficul facut prin tethering.

Daca AT&T poate verifica traficul si isi poate da seama care a fost facut prin tethering si care de pe dispozitiv in sine atunci e foarte probabil ca orice operator sa poata face acest lucru. Deocamdata nimeni nu stie cum anume diferentiata AT&T traficul de date, insa se presupune ca ar putea face acest lucru doar pe iOS 4.3 doeocamdata asa ca aveti grija sa nu cumva sa li se nasca, celor de la Orange vreo idee similara.

Dear [Customer],

We’ve noticed your service plan may need updating.

Many AT&T customers use their smartphones as a broadband connection for other devices, like laptops, netbooks or other smartphones– a practice commonly known as tethering. Tethering can be an efficient way for our customers to enjoy the benefits of AT&T’s mobile broadband network and use more than one device to stay in touch with important people and information. To take advantage of this feature, we require that in addition to a data plan, you also have a tethering plan.

Our records show that you use this capability, but are not subscribed to our tethering plan.

If you would like to continue tethering, please log into
your account online at Cell Phones and Cell Phone Plans – Wireless from AT&T, or call us
at 1-888-860-6789 Monday – Friday, 7 a.m. – 9 p.m. CST
or Saturday, 8 a.m. – 7 p.m. CST, by March 27, 2011
to sign up for DataPro 4GB for Smartphone Tethering.
Here are details on the plan:

DataPro 4GB for Smartphone Tethering
• $45 per month
(this gives you 4GB in total, combining both your smartphone data plan for $25 and the tethering feature, $20)
• $10 per each additional GB thereafter, added automatically as needed
• Mobile Hotspot capabilities are included for compatible Smartphones

If we don’t hear from you, we’ll plan to automatically enroll you into DataPro 4GB afterMarch 27, 2011. The new plan – whether you sign up on your own or we automatically enroll you – will replace your current smartphone data plan, including if you are on an unlimited data plan.

If you discontinue tethering, no changes to your current plan will be required.

It’s easy to track your usage throughout the month so there are no bill surprises. For example, we send you free text messages when you reach 65, 90, and 100 percent of your plan’s threshold. If you would like to monitor your account more closely, go towww.att.com/dataplans to learn about other ways to track your data usage.

As a reminder, our smartphone data plans also include unlimited usage of Wi-Fi at no additional charge. AT&T smartphone customers can use Wi-Fi at home or on-the-go at any one of our more than 23,000 U.S. hotspots already included in your data plan.

Thank you for bringing your account up to date. We appreciate the opportunity to continue to serve your mobile broadband needs.

Sincerely,

AT&T

 • Flops

  Sa speram ca odata cu metodele de detectie vor aparea si metode de evitare a detectiei

  In caz contrar sa speram ca dezvoltarea tehnologiei si concurenta va duce la oferirea gratuita a acestui serviciu de catre orice operator

  Un abonament cu stick usb 3g e 10Euro. La un abonament de 30 de euro pe care il platesc ar putea sa-mi acopera si aceste servicii.

  Si eu mai sper ca in viitorul nu prea indepartat sa dispara telefonia cu totul, sa fie 4g peste tot si toata comunicatia sa fie pe internet.

 • George

  Cum adică sa le vina o idee celor de La Orange ? Pai le-a venit demult ! Optiunea costa 4 €/ luna sau e inclusă la pachet in optiunea My Smartphone+ care costa 15€/luna . Fără una din ele nu merge tethering-ul de pe iPhone .

 • Probabil pot verifica atunci cand conectezi mai multe device-uri si faci trafic la greu…

 • @George: Nu ai inteles, am spus sa nu cumva sa le vina in cap ideea de a verifica traficul si de a suprataxa pe cel facut cu mywi. Nu are nici o treaba cu personal hotspot.

 • Me

  @george, altfel spus…cu jailbreak facut si cu MyWi, poti face tethering, fara a-l avea activat si in abonament…;)…de asta zicea Zaone, ca poate nu le vine celor de la orange vreo idee sa detecteze mywi si sa ceara cei 4 €/luna…

 • George

  Mea culpa ! N-am fost atent , mă gândeam intr-adevăr la Personal Hotspot

 • macelaru73

  Eu scot simul din telefon si-l bag intr-un modem usb si am net pe laptop fara griji! Este cea mai buna solutie, macar iphoneul are avantajul ca-i poti scoate cartela fara sa-l opresti!

  Bafta!

 • Tigris Regalis

  20$ pe lună doar pentru a avea tethering activat, nimic altceva?!? Crazy …

 • La banii lor…

 • Ghost

  Fiecare pachet de date care iese din placa de retea pleaca cu un TTL(time to live), la windows de exemplu default este 32(modificabil). Acest TTL se decrementeaza la fiecare hop (router) prin care trece. In cazul nostru iDeviceul devine router decrementand cu 1 TTL-ul, asa ca la provider (aici AT&T) TTL ajunge 31 si nu 32 cu cat ar fi trebuit sa vina daca pachetul era initiat de pe iDevice.

  Asta este una din metodele folosite de provideri pentru a scapa de routerele clientilor…

  P.S.: TTL=0 -> packet discarded.

 • Hmm, deci orice operator stie daca faci sau nu tethering.

 • Mai mult decat atat, fiecare provider de internet pe lumea asta (ar trebui sa) stie daca, clientul lui foloseste in propria lui casa un router sau nu… pe unii ii intereseaza, iar pe altii nu, depinde totul de politica de securitate a retelei.

 • Stiam de ceva asemanator inca de cand am auzit primele probleme cu routerele blocate de RDS.

 • jonix

  si la RDS daca iti iei o placa wifi PCi si o pui in pc ce iti mai pot face?

 • In momentul in care tu faci bridge(pentru a putea iesi in internet prin placa ta de wifi de pe calc) intre placa de retea LAN si cea de wireless, calculatorul tau devine un router si practic se intampla acelasi lucru descris mai sus.