Iata de ce ajung atat de greu tabletele iPad 2 la clienti

Sa presupunem ca ati facut o comanda pentru o tableta iPad 2 pe 11 martie iar ca termen de livrare erau specificate 3 – 5 zile lucratoare. Pentru Apple 3 – 5 zile lucratoare, avand in vedere ca plasarea comezii a avut loc pe 11 martie, inseamna un termen estimat de livrare pentru data de 18 – 25 martie. In aceste conditii tableta pleaca pe 17 martie din Shenzen China prin Federal Express, ajunge a doua zi in Hong Kong si ramane acolo timp de 3 zile consecutive. Tableta mea comandata de pe iPad2.ro se afla de 3 zile in Hong Kong probabil impreuna cu alte cateva zeci de mii de tablete ce asteapta sa ajunga in SUA unde vor fi livrate clientilor.

Magazinele sunt asaltate zilnic de clienti, comenzile online se livreaza in 4 – 5 saptamani insa stocurile Apple zac zile in sir in depozitele Federal Express din Hong Kong. Vorbim aici de un weekend dar ma gandesc ca Apple ar fi putut grabi situatia avand in vedere criza de stoc, cu care se confrunta. Din pacate Apple nu a facut acest lucru, tableta mea se afla inca in Hong Kong, Federal Express estimeaza ca pe 23 va ajunge la destinatie insa sincer sa fiu ma indoiesc, ca in 2 zile va ajunge acolo unde trebuie. Parerea mea este ca undeva se doreste aceasta situatie, Apple are mult de castigat la capitolul expunere prin aceste cozi insa o face pe seama clientilor care isi pierd rabdarea.

11 COMENTARII

  1. zaone, ce o sa faci daca iPadul are problema “backlight bleeding”? Din cate am inteles, cam toate sunt la fel chiar daca ceri o tableta noua de la apple. Si eu aveam de gand sa achizitionez una, insa mai astept putin sa vad mai multe pareri despre ea.

  2. zaone, imi cer scuze pentru offtopic, insa @chronic a dat un tweet zilele trecute referitor la faptul ca se pot pune programe si jocuri crack-uite pe iphone si fara jailbreak. ai vreo idee despre cum se face ?
    imi cer scuze din nou pentru offtopic.

  3. @Nicora Marius: Am scris ieri despre treaba asta. Nimeni nu are ce face acum, incerc sa iau legatura cu niste reselleri din Romania sa vad daca ofera garantie, deocamdata atat.
    @Armin Nistor: Era IPAGod si inca un sistem, nu ma intereseaza de ele, nu pomovez pirateria.

  4. Si eu cand mi-am luat iPad-ul acelasi traseu l-a urmat. De la asiatici pana in SUA cam asa face 2 zile. Dar bananaie pe acolo mult. Daca e in Lantau acolo a ajuns de la Shenzen si urmatoarea destinatie e SUA. Acum am verificat la mine a fost la 23:30 in Lantau pe 12 si pe 14 la ora 10:00 era la destinatie in state. Si a trecut prin cateva state pana la destinatie. Dupa aceea din SUA pana in RO mai face vreo 2-3 zile, acum depinde cu ce ti-o trimite. Partea amuzanta e ca era mai simplu sa vina invers, asa face dublu ca distanta.

  5. Da, am vazut ca alte niste accesorii trimise din Shenzen au stat in Lantau doar cateva ore, la mine tableta are deja 3 zile si asta mi se pare extrem de mult in conditiile in care in SUA nu exista stocuri.

  6. @zaone – nu ti-am cerut sa incurajezi pirateria, pur si simplu vroiam sa stiu daca stiai ceva despre chestia asta deoarece eu jailbreak doar pentru igo. e cam scump pentru buzunarul meu, insa si eu cumpar aplicatii. imi pare rau daca a fost o intrebare ofensiva, insa vroiam sa stiu daca functioneaza intr-adevar chestia asta.