Ai cumpara iDevice-uri resigilate cu 25% reducere fata de pretul initial?

20

In caz ca nu stiati, in Romania se practica de cativa ani strategia revanzarii produselor ca si resigilate. Vorbim aici despre produse care au fost livrate la clienti si returnate la vanzator din varii motive. Daca ati achizitionat un produs de pe internet il puteti returna la magazin in maxim 10 zile de la achizitie fara ca produsul sa aiba vreun defect. Aceasta regula se aplica doar in cazul achizitiilor facute la distanta deci nu si in cazul produselor achizitionate de voi din magazin. Multe magazine online resigileaza respectivele produse primite si le vand la preturi usor mai mici decat cele ale produselor noi noute.

Astazi voi lua exemplul celor de le eMAG care vand tablete iPad resigilate, spre exemplu,  la preturi cu pana la 25% mai mici decat cele normale. In aceste conditii, o tableta iPad Wi-Fi 32GB poate avea un pret cu aproape 200€ mai mic decat cel original. Tableta respectiva are cateva “impuritati” pe ecran si cateva zgarieturi fine pe partea din spate, deci probabil a fost folosita bine inainte de a fi returnata la eMAG. Iata cateva dintre descrierile produselor resigilate disponibile pe site :

Prezinta 3 impuritati pe display, 2 in partea dreapta-sus si una in partea stanga-sus langa rama, mici zgarieturi fine pe spate.

Ambalaj original deschis, prezinta doua mici zgarieturi fine pe display.

Ambalaj original deschis, prezinta o deformare foarte mica pe spate in partea dreapta-centru.

Nu stiu cum ajunge o tableta sa fie deformata insa presupun ca a fost scapata, trantita, folosita pe post de bata de baseball, cine stie. Reducerile variaza intre 20 – 25% in functie de defectele pe care le prezinta produsul, insa desigur ca vanzatorul nu prezinta situatia reala nu? Practic a cumpara ceva resigilat e ca si cum ai cumpara ceva la mana a doua insa la cele resigilate beneficiezi de garantia magazinului. Voi ce alegeti, resigilat sau second hand?