Ai cumpara iDevice-uri resigilate cu 25% reducere fata de pretul initial?

In caz ca nu stiati, in Romania se practica de cativa ani strategia revanzarii produselor ca si resigilate. Vorbim aici despre produse care au fost livrate la clienti si returnate la vanzator din varii motive. Daca ati achizitionat un produs de pe internet il puteti returna la magazin in maxim 10 zile de la achizitie fara ca produsul sa aiba vreun defect. Aceasta regula se aplica doar in cazul achizitiilor facute la distanta deci nu si in cazul produselor achizitionate de voi din magazin. Multe magazine online resigileaza respectivele produse primite si le vand la preturi usor mai mici decat cele ale produselor noi noute.

Astazi voi lua exemplul celor de le eMAG care vand tablete iPad resigilate, spre exemplu,  la preturi cu pana la 25% mai mici decat cele normale. In aceste conditii, o tableta iPad Wi-Fi 32GB poate avea un pret cu aproape 200€ mai mic decat cel original. Tableta respectiva are cateva “impuritati” pe ecran si cateva zgarieturi fine pe partea din spate, deci probabil a fost folosita bine inainte de a fi returnata la eMAG. Iata cateva dintre descrierile produselor resigilate disponibile pe site :

Prezinta 3 impuritati pe display, 2 in partea dreapta-sus si una in partea stanga-sus langa rama, mici zgarieturi fine pe spate.

Ambalaj original deschis, prezinta doua mici zgarieturi fine pe display.

Ambalaj original deschis, prezinta o deformare foarte mica pe spate in partea dreapta-centru.

Nu stiu cum ajunge o tableta sa fie deformata insa presupun ca a fost scapata, trantita, folosita pe post de bata de baseball, cine stie. Reducerile variaza intre 20 – 25% in functie de defectele pe care le prezinta produsul, insa desigur ca vanzatorul nu prezinta situatia reala nu? Practic a cumpara ceva resigilat e ca si cum ai cumpara ceva la mana a doua insa la cele resigilate beneficiezi de garantia magazinului. Voi ce alegeti, resigilat sau second hand?

20 COMENTARII

  1. Resigilat ca dau 24 de luni garantie. Logic! Daca nu ti place il dai inapoi in 30 de zile. Eu le am dat un telefon inapoi chiar ieri. Dual sim samsung.

  2. electronice .. tot timpu noi, asa mo invatat tata 😛

    sh , refurb sau cum scrie mai sus resigilate .. no way
    DOAR in cazul sa fie un bargain cu 50 – 75% reducere

  3. eu unul as cumpara in acest mod dar nu prin internet..ma simt mai n regula daca vad la fata locului despre ce este vorba,informatii care dupa cum ai zis nu le prezinta..nu am nimic in potriva sa iau s.h. si ca sa fiu rautacios daca exista vreo problema la device,il dau si eu mai departe..asta e

  4. Hai sa va spun eu cum fac baietii astia. Cumpara produse SH cu majoritatea accesoriilor, si le vand ca resigilate.Am cumparat un router asa de la emag… si de atunci am jurat ca nu mai cumpar nimic de la ei.Era sh, firmware schimbat, zgariat… se vedea ca a fost folosit mai mult decat 10 zile.Stati linistiti ca nu accepta ei ca o tableta sa vina zgariata..indoita..sunt sh, cumparate de pe computergames,okazii etc..

  5. idevice nu, in nici un caz nu as cumpara nici macar nou de la noi din tara. e absurd sa platesti pretul de 2 sau chiar 3 ori pentru un iphone spre exemplu, unde in sua e nou la 550$.

  6. Eu am cumparat un notebook Asus resigilat de la eMag. Pretul de nou era 3800 RON si eu am dat 3400 RON. Nu are nici cea mai mica urma pe el. A venit cu tot pachetul. Bateria tine cat ar trebui. Sunt foarte multumit de el si am garantie ca la unul nou, 2 ani.

  7. Ok, ca tot se vorbeste de America, de reseleri si de idevice, sa zicem ca pe mine m-ar interesa un MAC, care e varianta cea mai ieftina si daca e vb de America, cum as putea sa imi iau unul la pretul de acolo ?

  8. @Methos: +1

    Întotdeauna am evitat SH, mai ales la electronice există riscul unor șederi repetate în service, pentru tot felul de problemuțe. Chiar dacă e în garanție și reparația în sine nu te costă nimic, nu e deloc plăcut să tot bați drumul la service, să renunți o vreme la aparat și să aștepți zile sau săptămâni să se prindă băieții (mai mult sau mai puțin pricepuți) ce s-a stricat, să vină piesa de schimb, să fie gata de ridicat, după care este foarte posibil s-o iei de la început pentru că problema nu a fost rezolvată, sau s-a rezolvat într-un mod improvizat care nu ține, sau s-a stricat altceva cât a stat în service, sau nu e bună piesa de schimb și trebuie așteptată alta, etc.

    Mai bine dai banii pentru un produs nou decât pe medicamente, că sănătatea e mai greu de reparat și timpul pierdut cu service-ul nu ți-l dă nimeni înapoi, nici zilele ratate din cauza defecțiunilor în garanție (sau a reparațiilor care se dovedesc fără rezultat, că, deh, meșterul din service e tot român și știe toată lumea cum sunt meșterii autohtoni).

  9. Tragedie este atunci cand cumperi un produs nou si este refurbished, sa zic asa, de fabrica. Mai exact asa simt ca am patit eu cu iphonul 4 cumparat nou, sigilat, etc de la germanos. La foarte putin timp am observat o scama sub sticla de la camera, are mici urme si la suruburi. In fine nu e o problema majora nu impiedica cu nimic functionarea, insa ma simt un pic dezamagit.

  10. Sau si mai simplu, le vand pe post de noi. Alta explicatie nu am la faptul ca telefonul care mi-a venit cu 4.0.2 avea SHSH salvate in Cydia pentru 4.0 si 4.0.1. Nu ca m-ar fi deranjat treaba asta ca am putut sa fac si eu downgrade de firmware si pe urma jailbreak, dar ideea e ca dai un ban pe ceva ce ar trebui sa fie nou cand defapt nu este. Prosteala pe fata deranjeaza.

  11. am cumparat 6 produse resigilate de la emag de-a lungul timpului si am fost multumit de fiecare dintre ele. am economisit in total putin peste 10 mil si inca nu am reusit sa-mi dau seama care e diferenta intre un produs nou si unul resigilat. desi in oferta de resigilate emag se mentiona “prezinta zgarieturi fine”, n-am reusit sa le gasesc… eu va recomand sa cumparati un produs resigilat, sa-l utilizati cel putin un an de zile si abia apoi sa postati un comentariu legat de acest subiect.