Prima Pagina aplicatii Video: Gaming-ul pe Sony Xperia Play vs gaming-ul pe iPhone

Video: Gaming-ul pe Sony Xperia Play vs gaming-ul pe iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BiLqLDTbeZY[/youtube]

Sony Xperia Play este un smartphone care mie cel putin mi-a insamantat ideea de a imi cumpara un accesoriu care sa imi permita sa joc orice pe iPhone folosind butoane fizice. Imi place ecranul touchscreen de pe iPhone, e poate cel mai bun de pe piata, insa cand vine vorba de jucat anumite jocuri, ecranul touchscreen e cu siguranta cea mai proasta alegere. Sunt jocuri in care butoanele acopera o treime din ecran si apasand pe ele nu vei mai putea vedea absolut nimic din ce se intampla in acea parte a ecranului deci practic experienta jocului se reduce semnificativ. O tastatura fizica precum la Sony Xperia Play ar fi extrem de utila in cazul shooterelor sau in cazul jocurilor cu fotbal in care ecranul iPhone/iPod Touch-ului nu permite o prea buna interactiune cu elementele din jocuri.

Parerea mea este ca mai multi producatori de accesorii ar trebui sa se axeze pe dezvoltarea acestui gen de produse pentru iDevices, insa speranta este ca ele sa nu aiba acelasi lag precum tastatura fizica din acel Sony Xperia Play.

Voi ce parere aveti, este sau nu nevoie de o tastatura fizica pe iDevices?

 • z3wl

  sunt de parere ca nu e nevoie de tastatura fizica. eu am jucat cam toate jocurile mari pentru iphone (adica cele de peste 400 mb sa zicem) si intradevar se acopera o parte din ecran cu degetele. insa gaming-ul e doar aprox. 25% din totalul de utilizare al telefonului deci nu ma deranjeaza lipsa tastaturii fizice. plus ca ar creste foarte mult si greutatea…ar avea cel putin 150 g…

 • Tigris Regalis

  @Z3wl: +1

  N-am întâlnit jocuri la care să fi avut probleme din cauza plasării comenzilor pe ecranul unui iDevice, deci consider tastatura fizică redundantă.

 • Da, sunt de parere ca un control cu o tastatura fizica e mult mai ok..plus ai vizibilitatea maxima
  Mi-ar place un accesoriu la iphone ce ar permite asta

 • Robertddog

  Daca vrei mobile gaming,ia-ti un PSP.Asta este parerea mea.

 • iPhone e o platforma de jocuri casual in general…ce ofera continut similar cu cel oferit de Nintendo. Cine vrea gaming portabil isi cumpara sigur PSP sau de la anul NGP( numele de cod pentru PSP 2, care arata absolut superb)