Adaptorul HDMI pentru iPad 2 disponibil in Romania la pret dublu fata de SUA

 

Stiti adaptorul HDMI pentru iPad 2, iPhone 4, iPad si iPod Touch 4G care ne permite sa redam imaginile de pe ecranul dispozitivelor noastre direct pe ecranul unui televizor, nu? Stiti ca el in SUA costa 39$ in Apple Store si cu 9% taxe ajunge pe la 43$ nu? In Romania costa 100 de dolari, un pret mai mult decat dublu pentru un produs care in europa costa doar 39€ sau undeva in jur de 160 de RON. De unde diferenta aceasta de pret? De ce e atat de scump produsul intr-un magazin online care nici macar nu il are pe stoc? E simplu de inteles ca datorita cererii si indisponibilitatii produsului pretul este mare, probabil va fi mai mic dupa ce produsul ajunge pe stoc insa acum veti plati dublu pentru un astfel de adaptor.

De ce fac magazinele din Romania asemenea miscari? Pentru a “speria” clientii si a ii determina sa nu faca o comanda insa cei care se incumeta si fac o comanda platesc pretul afisat pe site desigur. Sincer sa fiu am impresia ca site-urile din Romania incep sa se transforme intr-un fel de eBay unde persoana care ofera mai mult cumpara produsul. Nu, nu agreez asemenea practici chiar daca produsul este indisponibil.

19 COMENTARII

  1. Nu inteleg cum sa cumperi din Romania astfel de produse….
    Diferenta la Ipad wifi 16gb e aproape de 800 de lei in orice tara europeana. Faceti un calcul si iesi mai ieftin cu un bilet de avion low-cost dus-intors. Daca e vb sa cumperi un ipad 64Gb 3g deja iti permiti si o mica excursie in tara respectiva.

  2. e bine ca am dat comanda cand era 2200 lei:)) am vb cu ei si se pare ca ramane la pretul la care am dat comanda,cred ca a crescut pretul direct proportional cu nr de precomenzi

  3. deci nu stiu exact cum e cu taxa de 9%, amucul meu care mi/a comandat tableta din state mai exact Washington ia pus 6% taxe, un ipad2 16 Gb cu 3G, adaptor HDMI si smartcover ajunge cu totul 749$

  4. Le-am scris acum ca n-am rezistat 🙂 Am trimis exact la acea pagina cu adaptorul, cum ca ar fi o greseala in articol 🙂 Le-am zis asa: “Mari nesimtiti sunteti bai avizilor. Nu va mai ajunge odata. S-a ajuns in Romania sa se puna un pret dublu decat cel real pana si pe un amarat de magazin online. Mare smecherie ati facut, si anume ca toti cei care au vazut acest pret nu o sa cumpere niciodata de la voi. Poate nu stiati dar au mai evoluat si romanii si, cu chiu cu vai, reusesc sa isi faca rost direct din strainatate. Nu mai aveti voi, speculatori basinosi -ma scuzati, speculatori a la baisse, trebuie cautat intr-un dictionar juridic, desigur- monopolul de altadata. Frumos, va doresc un faliment care sa survina cat se poate de repede. Rusine !!”. Bagati si voi !! 🙂

  5. Prețul mare pentru un produs care nu e pe stoc indică și în acest caz că respectivii comercianți fac “importuri cu sacoșa”, adică adună comenzi din țară și, când au acumulat câteva, îi cumpără unui colaborator (dacă nu cumva își ia chiar “patronul”) un bilet de avion până în vest, de unde cumpără câteva exemplare din produsele dorite în țară de la un reseller Apple și le aduce la noi în bagajul propriu (“în sacoșă”), iar prețul mare pe care îl vedeți este destinat să acopere costul acestei călătorii (din cauză că nu-și programează zborul din timp, ci abia atunci când a strâns un număr suficient de comenzi, plătește un preț de bilet de avion mai mare decât dacă și-ar fi luat biletul cu ceva timp înainte).

    Același tip de “comerț” ca și acela practicat de bișnițarii care aduceau în anii ’90 blugi de la turci și mașini second-hand din Germania, după ce primeau “comenzi” de la persoanele interesate de pe-aici.

  6. @Stefan de ce te manifesti asa?Ti-a bagat cineva mana in buzunar?Nu-ti convine pretul ia-ti tata din strainatate,te-a obligat emag sa iei de la ei?Asa faci si cand mergi la piata si observi ca intr-o parte e mai scump cu 50 de bani?Mentalitate tipic romaneasca,cand nu intelegem injuram.Bravo !

  7. @Andrescu Lucian
    Ce nu am inteles ma ? Ca unii au nesimtirea de a pune un pret dublu decat cel real ? Nu am injurat pe nimeni. Oricum, prost e ala care da banii astia, deci, cum vad ca tie iti convine pretul tovarasilor tai de la garaj, go for it !! Si pentru a te lamuri, era vorba de tupeul incomensurabil pe care il au. Tupeu pe care il tradezi si tu prin faptul ca ma interpelezi pe mine aiurea. Le-am trimis mesajul pentru ca pot. Sunt niste drepturi care consacra asta, ma rog. La revedere !

  8. Mai oameni buni, a-ți luat-o pe câmp cu toții? Zaone, de ce nu zici ce magazin practica acel e prețuri si lași sa se înțeleagă ca e un fenomen generalizat?
    M-am saturat pana peste cap de soluția asta de doi lei – te urci in avion si te duci la mama lu’ proces verbal ca e mai ieftin.
    INFORMATI-VA!!!!! Ca peste hotare de asta sunt prețurile competitive – clienții sunt informați si nu accepta toate porcariile!

  9. Zaone eu ii raspunsesem ceva lui Andrescu Lucian si vad ca nu mi-a aparut mesajul. L-ai blocat tu ? 🙂 Nu consider ca era necesar dar tu stii cel mai bine. Merci