Mac OS X implineste astazi 10 ani

Saptamana trecuta iPod-ul a implinit 10 ani de existenta si astazi Mac OS X ajunge deasemenea la venerabila varsta de 10 ani. A trecut un deceniu de cand celebrul sistem de operare este disponibil pe piata insa probabil in ultimii ani a avut parte de cea mai mare crestere de pana acum datorita popularitatii castigate de Apple de pe urma iDevice-urilor. Nu a intrecut inca Windows-ul celor de la Microsoft si nici nu cred ca o va face vreodata insa Apple a construit un sistem de operare extrem de complex, destinat in principal cunoscatorilor, un sistem de operare care va trai inca cel putin 10 ani de acum incolo.

La Multi Ani Mac OS X, sper sa mai scriu despre tine si peste 10 ani.

6 COMENTARII

  1. +1

    @zaone: Nu înțeleg de ce se adresează Mac OS X doar “cunoscătorilor”, ai întâlnit pe cineva care nu se descurcă pe Mac? Cred că-l confunzi cu aplicația Terminal de pe Unix / Linux … 😉

  2. @zaone: De când se traduce “cunoscători” cu “cei care au bani”?

    Iar apoi orice produs electronic se vinde pe bani – sau ți-ai luat cumva vreun astfel de aparat la troc?

    În afară de asta, nu trebuie să fii mare bogătaș să-ți iei un Mac Mini sau un notebook Apple cu dotările de bază, dacă privim cinstit problema.

    Iar ideea cu “cei care știu să îi folosească resursele” nu am înțeles-o – vrei să spui că îți trebuie mare pricepere ca pe Mac OS X să trimiți un email, să accesezi o pagină de web, să faci download, să deschizi fișiere și să le copiezi în foldere, să faci print sau să creezi un PDF, să faci backup sau să faci o teleconferință reprezintă o mare complicație? Ai încercat așa ceva și “ți-ai prins urechile”? M-aș mira …

    Într-adevăr, cu Mac OS X se pot face și chestii mai complexe – crearea de pagini web, de DVD-uri, de filme, de clipuri muzicale, de volume virtuale, de servere de tot felul, de clustere de calculatoare, accesarea la distanță a altor calculatoare (prin VPN sau screen sharing prin protocol VNC), etc. Dar nimeni nu e obligat să aibă cine știe ce cunoștințe avansate pentru a se descurca în Mac OS X – nici măcar pentru a face chestiile mai complexe.

    Cred că ai confundat Mac OS X cu Linux … 😉