Video de Romania – cum sa pierzi un quadricopter Parrot AR Drone

[vimeo]http://vimeo.com/21431646[/vimeo]

Acum cateva saptamani am facut pentru Orange un review al quadricopter-ului Parrot AR Drone in care va spuneam ca acest mic dispozitiv nu se poate ridica la mai mult de 6 metri inaltime din cauza unor limite impuse de producator. Un prieten a vrut sa-mi dovedeasca, contrariul asa ca a modificat firmware-ul aparatului, a scos limita si l-a ridicat “spre cer” pana au pierdut conexiunea cu hotspot-ul aparatului care a fost purtat de vant la 3 kilometri de locul de unde a inceput filmarea. Interesant este ca aparatul avea doar 25% din baterie si a fost gasit teafar undeva pe un camp din Suceava.

Partea buna consta in faptul ca aparatul inca functioneaza insa nu cred ca va mai ajunge atat de sus vreodata. Pentru cei interesati, aparatul costa 320€ si poate fi achizitionat de la Orange.

Courtesy of Suzy.

12 COMENTARII

  1. Sa povestesc si eu ce am patit! O poveste trista cu happy ending
    Prin 2012, tot auzisem de drona asta de la Parrot. Am inceput sa ma documentez, sa vad filmuletze pe youtube, etc. In decembrie 2012, mi-am zis: Gata, sunt hotarat! Imi place jucaria asta atata de mult, incat tebuie sa o am. Am asteptat sa treaca decembrie, deoarece stiam ca din cauza nebuniei din perioada sarbatorilor, pretul lui AR Drone 2.0 va fi putin mai mare. Asa ca a trecut decembrie, iar la mijlocul lui ianuarie 2013, pretul lui AR Drone in Orange shop a scazut cu 40 de lei. Am dat comanda iar in 2 zile curierul imi batea la usa. Am primit jucaria. Chiar in ziua aia, am scos-o la testat. La inceput, a fost putin cam dificil de controlat de pe iPhone, deoarece tzi mainile apasate pe sticla displayului, ochii fiindu-ti indreptati catre drona. In conditiile astea, este simplu sa iti alunece degetul din zona de comanda. Asadar, primele 3 zile au fost faine. M-am obisnuit cu comenzile si orientarea care este dificila atunci cand nu ai nici o referinta. Am facut chiar si un videoclip, cu care sa ma laud prietenilor: http://www.youtube.com/watch?v=RCP_SWzYido , insa, la vre-o doua zile, ma mana necuratul pe la spate, sa incerc drona la un zbor pe timp de noapte, pe un vant destul de tare. Moment in care, quadricopterul meu, cumparat cu 5 zile in urma, o ia razna si se lasa dus de vant peste o fabricuta de cherestea. Disperat, am inceput cautarile. Am discutat cu paznicul, care a fost amabil si m-a lasat sa caut prin incinta fabricii, dar nu am gasit nimic. Am cautat si pe terenul din vecinatate, nu l-am gasit. Am cautat si a doua zi pe lumina, la fel in fabricuta si pe camp, dar nu l-am mai gasit. Am fost atata de suparat …. Intre timp, imi doream quadricopterul asa de mult, incat l-am mai comandat inca o data de la orange. Mi-a ajuns astazi. In timp ce despachetam coletul si analizam drona, imi suna telefonul. Eu lasasem un numar de tel la o secretara de la fabricuta in jurul careia testam drona pierduta. Ma anunta-ra ca imi gasi-ra drona pe acoperisul unui buncar. Intr-un suflet, m-am urcat in masina si am plecat catre directia respectiva. Am primit quadricoptelul putin cam prafuit cu rumegus, gandindu-ma ca sigur nu mai functioneaza, deoarece intre timp a plouat, a nins a inghetat, insa, spre surprinderea mea, dupa ce am conectat o baterie incarcata, drona a pornit si a functionat perfect. Acuma, am doua astfel de jucarii. Una din ele este de vanzare. Functioneaza perfect amandoua. Cine doreste, ma poate contacta pe mail: herle.robert@gmail.com sau la tel: 0720 353050.