iOS 5 lansat in toamna, bazat pe servicii de tip cloud?

TechCrunch a scris aseara un articol in care anunta ca iOS 5 ar putea fi prezentat in timpul WWDC din vara acestui an, ar urma sa fie construit in jurul serviciilor de tip cloud si ar urma sa fie lansat in toamna. Ei sustin ca Apple se gandeste sa modifice substantial sistemul de operare si de aceea iOS 5 va fi lansat atat de tarziu. Pe langa informatiile despre iOS 5, TechCrunch sustine ca Apple va lansa un nou model al tabletei iPad in aceeasi perioada cu iOS 5.

Many people (including myself) were a bit disappointed that Apple didn’t devote any time during the iPad 2 unveiling to talking about iOS 5, the next major revamp of the software. But there may be a very good reason for that: it’s not coming anytime soon. In fact, the plan right now is to wait to launch iOS 5 until the fall, we’ve heard from two solid sources.

Din punctul meu de vedere informatiile oferite de TechCrunch nu sunt adevarate. TechCrunch sustine ca Apple ar fi trebuit sa prezinte iOS 5 deja, neprezentarea fiind un motiv de amanare. Ei uita ca anul trecut Apple a prezentat iOS 4 in cadrul unei conferinte din luna aprilie si a lansat sistemul de operare in iunie. Apple nu lanseaza versiuni importante a iOS la distante de timp mai mari de 1 an de zile, asa face de cativa ani incoace si asa va face si anul acesta.

O noua tableta iPad in toamna? Daca nici pana acum nu s-au convins ca iPad 2 e singura tableta produsa de Apple pana anul viitor atunci poate ca ar trebui sa renunte la “sursele de incredere”. iO 5 va fi disponibil in vara, la fel ca si pana acum, iar tableta iPad 3 va fi disponibila abia in luna martie 2012.

7 COMENTARII

  1. Asadar conform statisticilor tale sterge articolul acesta ca este Fake 😀 ! Glumeaaaam 😛 ! Astia de la TechCrunch ar fi trebuit sa cunoasca bine politica Apple si care sunt pasii cronologici pe care ii urmeaza in fiecare an , aici adaugand si lipsa de iPad 2 cum a fost anu trecut cu ipad1:)) ! Abia astept sa vad ce va oferi iOs5 @ Mac Os X Lion

  2. Nu stiu cum gandesc ei dar informatiile prezentate sunt mult mult pe langa. iPad 2 a fost lansata mai devreme decat anul trecut, iOS 5 va fi lansat la fel ca iOS 4 si iPhone 5 va fi disponibil pana in iulie, poate chiar mai devreme decat iPhone 4.

  3. @ zaone : cu cat lanseaza i5 mai rapid, cu atat fac mai multi bani…ca multa lume care nu si’a luat iphone 4 ( cunostinte, nu baliverne ), acuma nici nu o sa’si mai cumpere…lumea deja asteapta i5 🙂

  4. Or fi pe lângă cu cronologia, dar despre anunțatele servicii cloud nu zici nimic? Personal, nu m-ar mira să introducă sincronizarea OTA prin servicii cloud pentru iDevices, de genul unui iDisk mai structurat (Music Locker / Photo Gallery / etc.).

  5. @Christian Nossy: Păi servicii cloud există și acum prin MobileMe, și anume Photo Gallery și iDisk, însă înțeleg că vor dezvolta aceste servicii pentru a include și sincronizarea online a muzicii din iTunes, ș.a.a. Vom vedea!