Video: Tableta iPad la fel de importante precum stetoscopul pentru doctorii americani

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Z_HDEjSFOQ[/youtube]

Asa incepe un reportaj facut de telviziunea CNBC din SUA care prezinta tableta iPad drept o ustensila de nadejde pentru doctorii americani. CNBC sustine ca 22% dintre doctorii din SUA au achizitionat o tableta iPad si o folosesc in mod curent in spital in interes de serviciu. Dupa cum puteti observa, tableta este folosita pentru a obtine acces rapid la informatii in legatura cu anumite boli dar si pentru a explica pacientilor anumite aspecte ale bolilor. Sistemul de sanatate din SUA este unul dintre cele mai bune din lume si integrarea unui gadget precum tableta iPad reprezenta doar o problema de timp.

In SUA incep sa apara din ce in ce mai multe accesorii care ajuta doctorii in aproape toate aspectele legate de ingrijirea pacientilor iar usurinta cu care pot fi obtinute informatii despre pacienti si boli reprezinta motiv extrem de convingator pentru folosirea tabletelor. Stiu ca pentru multi romani ideea in sine starneste rasul daca e sa ne gandim la cum arata spitalele din Romania insa in acele imagini avem un sistem de sanatate la nivelul caruia vom ajunge si noi peste vreo 50 – 100 de ani.

3 COMENTARII

  1. Zaone, tin sa te contrazic. Eu lucrez la o firma care printre multe altele detine una din cele mai importante clinici de Cardiologie Interventionala si de Ortopedie-Traumatologie din Romanica (Brasov). si chiar acum cateva zile mi-au cerut Iphone 4-le meu pentru a testa un soft care urmeaza a fi implementat cu ajutorul Ipad-urilor. Softul cu pricina care va fi accesat de pe ipad va oferi posibilitatea de a avea in permanenta actualizata fisa fiecariu Pacient, aici ma refer la doctorul care se ocupa, diagnostic, medicamentatie, s.a.m.d.
    In concluzie mai exista si in romania spitale care tin pasul cu tehnologia.
    Pacat ca reprezinta un caz rar.