2.4 – 2.6 milioane de tablete iPad 2 vandute in luna martie

Ca iPad 2 se vinde ca painea calda stie toata lumea insa marea intrebare este cate tablete a reusit sa vanda Apple in cele 3 saptamani cat tableta a fost disponibila pe piata? Conform celor de la DigiTimes Apple ar fi reusit sa vanda nu mai putin de 2.4 – 2.6 milioane de tablete iPad in luna martie, o cifra absolut impresionanta pentru piata careia i se adreseaza tableta. In cele 9 luni de disponibilitate in cursul anului 2010 iPad 2 s-a vandut in 15 milioane de exemplare si iata ca iPad 2 a generat in mai putin de o luna o cincime din acele vanzari. Cei de la DigiTimes vorbeste despre tablete iPad 2 “delivered” deci livrate de Apple clientilor sai asa ca le putem numi vanzari.

A sufficient supply of cover lenses for touch panel modules will be the key for Apple and other vendors to reach their shipment goals for tablet PCs in second-quarter 2011, according to sources at upstream touch panel suppliers. Sales of iPad 2 are running at a rate faster than its predecessor, and Apple took delivery of 2.4-2.6 million units in March, the sources noted.

Based on a conservative estimate, Apple is likely to take delivery of 4-4.3 million units a month, or a total of over 12 million units, of iPad 2 tablets in the second quarter, said the sources.

Cifrele sunt foarte interesante insa mai interesant este faptul ca Motorola Xoom s-ar fi vandut in doar 100.000 de exemplare pana acum, cel putin asa sustine publicatia Business Insider. Daca e adevarat atunci Apple a reusit din nou sa isi depaseasca, concurenta la toate capitolele si nici macar un efort unitar al catorva mari producatori de tablete nu pare a detrona iPad 2 din pozitia de lider pe piata tablet-pc-urilor.