Cum sa activezi video mirroring pe iPhone 4

V-am spus acum cateva zile cum puteti activa functia video mirroring pe o tableta iPad cu ajutorul unei modificari facute intr-un fisier al sistemului iOS. Default din iOS 4.3/4.3.1 acest video mirroring nu este activat nici pe iPad nici pe iPhone 4 sau iPod Touch 4G care sunt compatibile cu adaptorul HDMI lansat de Apple acum aproape o luna. Ieri am primit si eu unul si desigur ca pe iPhone 4 nu functiona sub nici o forma deci a trebuit sa recurg la metoda de mai jos pentru a face activarea. Metoda este identica precum in cazul tabletei iPad, singura diferenta constand in faptul ca se editeaza fisierul N90AP.plist. Editarea fisierului trebuie facuta de pe un Mac folosidn Proprety List editor altfel functia nu va fi activata.

  1. Instalati iOS 4.3 pe iPhone si faceti jailbreak, aveti tutoriale aici.
  2. Conectati-va in file system-ul din iOS cu ifunbox, WinSCP, Cyberduck, etc si navigati catre system/library/coreservices/springboard.app;
  3. Copiati in calculator fisierul N90AP.plist;
  4. Folosind un editor text pentru fisiere .plist(recomand un Mac cu text editor-ul default) adaugati linia de cod display-mirroring cu tipul boolean si setati-i valoarea YES. Faceti asta in categoria capabilities.
  5. Puneti fisierul modificat in acelasi folder de unde l-ati descarcat si resetati terminalul. Cand reveniti ar trebui sa puteti face video mirroring.