Cum sa castigi 50.000$ anual din jailbreak si Cydia genereaza venituri de 10 milioane $ anual

Washington Post a scris un articol foarte interesant despre banii care pot fi castigati din simpla jailbreak-uire a iDevice-urilor. Conform lor, un student al facultatii de calculatoare din Washington castiga in jur de 50.000$ anual prin jailbreak-uirea terminalelor tuturor celor interesati. Un serviciu de jailbreak si unlock contra-cost se rezolva foarte rapid si el sustine ca are cateva zeci de clienti zilnic si castiga in jur de 4.000$ lunar. Desigur ca printre zecile de clienti s-au numarat si persoane importante din Washington insa studentul a povestit doar desre un membru al ambasadei din Mongolia care a venit la el sa isi decodeze terminalul.

“To be honest, when I first started, I did it for my friends, myself, but it has snowballed from there,” said Lee, who jailbreaks iPhones to enable new screen designs, then “unlocks” them so customers can switch wireless carriers. “I was getting five to 10 customers a week, now it’s 30 to 40. I just had one customer from the Mongolian embassy who was moving to the capital of Mongolia, and he wanted to use the iPhone there.”

Lasand la o parte banii facut prin jailbreak, Washington Post releva o informatie foarte interesanta despre Cydia. Conform articolului, cel mai mare magazin underground de aplicatii pentru iDevices genereaza venituri de 10 milioane $ anul. Da, ati citit bine, Cydia genereaza venituri de 10 milioane $ anual din vanzarile de aplicatii, venituri care desigur ca se impart intre saurik si detinatorii repo-urilor in care se vand aplicatiile. Totusi sa nu uitam si oamenii care lucreaza din greu la dezvoltarea solutiilor de jailbreak si nu accepta donatii, deci ii includem si pe ei in lista.

The primary jailbreak apps store, Cydia — named after the insect that bores into apple trees — now earns about $10 million in annual revenue and counts about 4.5 million active weekly users hunting for apps. Its dominance in the jailbreak world has grown so much that last year, when a rival store began eating into its market share, Cydia simply merged with the competitor, unleashing howls about a monopoly.

In aceste conditii, Cydia va intrece Android Market in cativa ani in ceea ce priveste incasarile si eu ma gandesc sa imi deschid un service de decodat si jailbreak-uit iDevice-uri. Cine e primul client?

 

14 COMENTARII

  1. sa nu fim rai!!!
    trebuie sa multumim lui Zaone ca ne ofera pe tava informatii.
    apreciez munca lui si sper sa ne ofere in continuare tot ce ne intereseaza pe noi posesorii de idevice-uri

  2. Mai jos scrie si cat ii intra in buzunar lui Saurik dupa taxe si restul cheltuielilor:

    Based out of an office near Santa Barbara, Calif., Freeman said Cydia, launched in 2008, now earns about $250,000 after taxes in profit annually.

    Oricum, mi se pare aiurea sa ai Iphone si sa nu stii cum se face un JB, mai ales ca e internetul plin de tutoriale pas cu pas.

  3. Eu nu inteleg cine dracu va pune sa cititi acest blog daca “altii” va ofera informatiile pe tava?
    Nimeni nu stie sa aprecieze munca unui om,dar la critica sunteti campioni.
    Ma intreb asa,oare voi stiti sa faceti ceva?probabil ca nu.
    Din cauza oamenilor ca voi urasc Romania!

  4. @Flops: Mai mult decat ala, el e mic, copil.
    @cashix: Stai linistit, am niste mancatori de c****care baga comentarii anonime si dupa aia vine sa-i ajut sa-si repare telefoanele. Fac si ei cat ii duce neuronul.
    @Laur Cîrstea: Era un comentariu pe care l-am sters.
    @Marean Careste: Chiar crezi ca doar atat ia saurik? Come on.

  5. In acei 10 milioane intra si partea care revine dezvoltatorilor de aplicatii, nu stiu cum se refelecta partea lui Saurik si a celor care au repo-uri in pretul pe care-l vedem noi afisat. Sa zicem la o aplicatie de 10$.cat ia producatorul, cat Saurik si cat bigboss (ca un exemplu).

  6. eu is primul client al tau daca imi faci unlock la iphone 4 fara gevey sim (codat at&t ) baseband 04.10.01 os 4.3.1 te bagi?