Cum sa castigi 50.000$ anual din jailbreak si Cydia genereaza venituri de 10 milioane $ anual

Washington Post a scris un articol foarte interesant despre banii care pot fi castigati din simpla jailbreak-uire a iDevice-urilor. Conform lor, un student al facultatii de calculatoare din Washington castiga in jur de 50.000$ anual prin jailbreak-uirea terminalelor tuturor celor interesati. Un serviciu de jailbreak si unlock contra-cost se rezolva foarte rapid si el sustine ca are cateva zeci de clienti zilnic si castiga in jur de 4.000$ lunar. Desigur ca printre zecile de clienti s-au numarat si persoane importante din Washington insa studentul a povestit doar desre un membru al ambasadei din Mongolia care a venit la el sa isi decodeze terminalul.

“To be honest, when I first started, I did it for my friends, myself, but it has snowballed from there,” said Lee, who jailbreaks iPhones to enable new screen designs, then “unlocks” them so customers can switch wireless carriers. “I was getting five to 10 customers a week, now it’s 30 to 40. I just had one customer from the Mongolian embassy who was moving to the capital of Mongolia, and he wanted to use the iPhone there.”

Lasand la o parte banii facut prin jailbreak, Washington Post releva o informatie foarte interesanta despre Cydia. Conform articolului, cel mai mare magazin underground de aplicatii pentru iDevices genereaza venituri de 10 milioane $ anul. Da, ati citit bine, Cydia genereaza venituri de 10 milioane $ anual din vanzarile de aplicatii, venituri care desigur ca se impart intre saurik si detinatorii repo-urilor in care se vand aplicatiile. Totusi sa nu uitam si oamenii care lucreaza din greu la dezvoltarea solutiilor de jailbreak si nu accepta donatii, deci ii includem si pe ei in lista.

The primary jailbreak apps store, Cydia — named after the insect that bores into apple trees — now earns about $10 million in annual revenue and counts about 4.5 million active weekly users hunting for apps. Its dominance in the jailbreak world has grown so much that last year, when a rival store began eating into its market share, Cydia simply merged with the competitor, unleashing howls about a monopoly.

In aceste conditii, Cydia va intrece Android Market in cativa ani in ceea ce priveste incasarile si eu ma gandesc sa imi deschid un service de decodat si jailbreak-uit iDevice-uri. Cine e primul client?

 

Articolul precedentiOS 4.3.2 disponibil in 2 saptamani
Articolul următorReal Racing 2 update disponibil in AppStore
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.