Prima Pagina Apple Apple ar putea construi centre de date in Europa pentru un nou...

Apple ar putea construi centre de date in Europa pentru un nou serviciu de streaming video

In imaginea de mai sus avem centrul de date pe care Apple il construieste in Carolina de Nord si care a fost catalogat drept fiind cel mai mare centru de date detinut in momentul de fata de Apple. Saptamana trecuta a aparut o stire care anunta ca Apple a comandat deja unitati de stocare a datelor capabile sa salveze 12 milioane de GB de date insa nimeni nu stie pentru ce anume este aceasta comanda. Acum cativa analisti americani sustin ca Apple ar construi alte centre de date asemanatoare in SUA si Europa in vederea lansarii unui serviciu de streaming video asemanator Netflix dar si un televizor vandut sub brandul Apple.

Jefferies & Co. believes Apple Inc. is about to launch a new video-focused cloud-based service. The brokerage continues to believe that the assault on the living room likely means the introduction of another Apple appliance or device. Misek believes Apple will launch a new far reaching cloudbased service that is more than just a music or content locker and focused on video. Misek believes this service will allow Apple to maintain higher than expected average selling prices for longer than he and the Street think. It is also likely to lead more people to buy Apple devices, in Misek’s view.

Nu e prima oara cand apar asemenea zvonuri care indica lansarea unui televizor marca Apple insa sincer sa fiu ma cam indoiesc de faptul ca Apple ar intentiona sa faca asa ceva. Pentru o companie ca Apple, un televizor scump nu ar aduce nimic bun pentru ca foarte putina lume l-ar cumpara. Un televizor nu e un Mac, un televizor nu e un iPhone dar ar fi la fel de scump precum un Mac si lumea nu ar vedea rostul cheltuirii catorva mii de dolari pe asa ceva.

 • Tigris Regalis

  Aha, “zvonul” este de fapt o speculație a unui analist financiar, care caută explicații pentru capacitatea mare de stocare a centrului de date … m-am lămurit cum stau șansele ca acest zvon să se adeverească!

 • luci

  Ma bucur ca a aparut! 😀

 • Wintzy

  Un televizor nu e nici iPhone nici iMac dar ganditi-va cum erau telefoanele inainte sa se lanseze iPhone sau playerele de muzica inainte sa se lanseze iPodurile…acum imaginati-va ca Apple ar intra in acelasi mod pe piata TV-urilor cu un produs conectabil la retea, inteligent, care stie mereu ce content urmariti, optimizand experienta si maximizand interactiunea cu userul printr-o interfata in genul kinect si un sistem de operare creat special pentru accesarea de la distanta a continutului doar prin gesturi 😀 e un concept, poate nu ar prinde la masa de oameni, dar poate vine apple cu o idee si mai buna, sunt obisnuiti sa faca asta 😛

 • Cati crezi ca ar da cateva mii de dolari pe asa ceva?

 • Wintzy

  Cine a zis ca ar costa cateva mii de dolari? Poate ca si ei sunt constienti ca nu ar avea succes cu un produs de genul care sa aiba pretul unui mac. Si oricum in mare parte am vorbi tot de un TV care evident ar face tot ce face un TV HD obisnuit, dar conectat la net, cu un sistem de operare usor de folosit si evident avand calitatea displayurilor apple. Nu spun ca pentru asta au construit centrul de date, cel mai probabil nu (poate pt mobile me sau un alt serviciu cloud), dar eu spre exemplu (si nu sunt singurul) as fi dispus sa fac un upgrade unui dispozitiv care de 60 ani a ramas basically the same daca intr-adevar apple sau alta companie ar veni cu ceva revolutionar care ar schimba modul in care il folosim day-to-day.