Apple ar putea construi centre de date in Europa pentru un nou serviciu de streaming video

In imaginea de mai sus avem centrul de date pe care Apple il construieste in Carolina de Nord si care a fost catalogat drept fiind cel mai mare centru de date detinut in momentul de fata de Apple. Saptamana trecuta a aparut o stire care anunta ca Apple a comandat deja unitati de stocare a datelor capabile sa salveze 12 milioane de GB de date insa nimeni nu stie pentru ce anume este aceasta comanda. Acum cativa analisti americani sustin ca Apple ar construi alte centre de date asemanatoare in SUA si Europa in vederea lansarii unui serviciu de streaming video asemanator Netflix dar si un televizor vandut sub brandul Apple.

Jefferies & Co. believes Apple Inc. is about to launch a new video-focused cloud-based service. The brokerage continues to believe that the assault on the living room likely means the introduction of another Apple appliance or device. Misek believes Apple will launch a new far reaching cloudbased service that is more than just a music or content locker and focused on video. Misek believes this service will allow Apple to maintain higher than expected average selling prices for longer than he and the Street think. It is also likely to lead more people to buy Apple devices, in Misek’s view.

Nu e prima oara cand apar asemenea zvonuri care indica lansarea unui televizor marca Apple insa sincer sa fiu ma cam indoiesc de faptul ca Apple ar intentiona sa faca asa ceva. Pentru o companie ca Apple, un televizor scump nu ar aduce nimic bun pentru ca foarte putina lume l-ar cumpara. Un televizor nu e un Mac, un televizor nu e un iPhone dar ar fi la fel de scump precum un Mac si lumea nu ar vedea rostul cheltuirii catorva mii de dolari pe asa ceva.