Prima Pagina internet Vodafone Europa genereaza venituri mai mari din trafic pe internet decat din...

Vodafone Europa genereaza venituri mai mari din trafic pe internet decat din trimiterea de SMS-uri

Pentru prima oara in istoria companiei Vodafone, veniturile generate de traficul pe internet au depasit veniturile generate de trimiterea de SMS-uri. Anuntul a fost facut de un oficial al companiei in cadrul conferintei pentru prezentarea HTC Sensation ce a avut loc astazi. Pentru Vodafone, si nu numai, este o informatie importanta deoarece dovedeste cat de mult a crescut segmentul utilizatorilor care folosesc internetul pe terminalele mobile. Fie ca vorbim de smartphone-uri, tablete sau telefoane capabile sa acceseze web-ul, tendinta e cat se poate de clara si in anii urmatori veniturile generate de traficul pe internet vor insemna o buna parte din bugetele companiilor.

As vrea sa cred ca in Romania situatia e cel putin similara insa ma indoiesc de acest lucru. Oricum in cativa ani acest segment va fi din ce in ce mai important si pentru operatorii din Romania care mai mult ca sigur vor creste vitezele de conectare la internet impreuna cu preturile abonamentelor.

 • flicy

  e normal…mai ales daca pleci din tara si iti activezi roamingul, te rupe factura. 🙂

 • Alduras

  Mai bine roaming decat pachet de date de la Orange sau Vodafone Romania.Am facut eu greseala asta si am platit 2000 ron in 2 luni numai pt convorbiri pe skype cu nevasta mea.Si nu din Bangladesh ci din Franta

 • Alduras

  Mai ales Orange e de toata jena in Romania.Pai in Franta, tot la Orange,mi am facut abonament cu 50 de euro dar vb cu cine vrea muschiul meu, in America daca vreau GRATIS pana imi crapa bateria la telefon.

 • ce treaba are vodafone cu idevice? ma deranjeaza advertorialele astea :).

 • Asta ma intreb si eu, Vodafone nu vinde iPhone si iPad nicaieri in Europa, nici in Romania, asa ca oare ce treaba are x cu y nu? Smart one 😉 E doar o stire, nimic mai mult.

 • Cris19

  VF are cu ce ! Acoperire de date f f buna chiar si in orasele mici.