Proiectul iPad a fost tinut secret fata de Eric Schmidt cat timp a fost in consiliul director al Apple

Probabil multi dintre voi stiu ca fostul CEO al Google, Eric Schmidt, a fost pana in anul 2009 membru al consiliului director al companiei Apple. El avea acces la aproape toate proiectele companiei si a reusit sa “fure” ceva de la Apple, mai exact gestul pinch to zoom. In timpul unei vizile la Google, Steve Jobs ar fi observat ca in Android OS compania ar fi implementat gestul pinch to zoom intr-un mod asemanator cu gestul din iOS asa ca a decis sa tina secret proiectul iPad fata de Schmidt. Desi Schmidt era in consiliul director al Apple, el nu ar fi avut acces la proiectul iPad absolut deloc si totul din ordinul lui Steve Jobs care dorea sa protejeze investitiile facute de Apple.

Jobs was angry because he felt that Android was ripping off the key features of the iPhone, and wondered why Google was getting into the phone business when Apple didn’t get into the search business. Eventually, the increasing competition in mobile forced Schmidt to step down from Apple’s board in August 2009. About six months later, Apple unveiled the first iPad.

Daca apucati sa va jucati putin cu un terminal ce ruleaza Android atunci veti observa cu siguranta cat de bine seamana cu iOS deci mai mult ca sigur exista un sambure de adevara in aceasta poveste. Eu unul sunt uimit ca Eric Schmidt a mai ramas in consiliul director al Apple dupa ce Google a lansat primul smartphone cu Android si cred ca undeva cineva de la Apple a luat o decizie proasta.