Video: Trimensional – scanner 3D pentru iPhone care permite realizarea de modele 3D fizice

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a3IQcF2jO8k[/youtube]

Despre Trimensional am vorbit acum 3 luni de zile cand va spuneam ca este prima aplicatie pentru iPhone care permite utilizatorilor sa realizeze un portret 3D bazat pe caracteristicile faciale ale unei persoane. De atunci si pana acum aplicatia evoluat destul de mult si in urma cu 3 zile in AppStore a fost lansat un update pentru ea care ne permite sa realizam modele 3D reale dupa chipul si asemanarea noastra. Dupa cum vedeti si in clipul de mai sus aplicatia inregistreaza un model 3D al fetei noastre si folosind o imprimanta 3D putem face un model fizic al reprezentarii 3D inregistrate de iPhone-ul nostru.

Iata ce aduce nou Trimensional 1.02:

  • Create a Quicktime movie of any 3D model rotating (shared via email).
  • Create an animated GIF of any 3D model rotating (shared via email).
  • New “flick” gesture to restart spinning models in 3D view.
  • 3D Model Export (In-App Purchase): Export any scan as an OBJ, STL, or PLY file via email, with optional mesh smoothing. OBJ: texture-mapped polygonal model compatible with Maya, Blender, and most other 3D software packages, STL: watertight geometry suitable for 3D printing, PLY: point cloud with position (XYZ) and color (RGB) information per vertex.

Este adevarat ca pentru moment aplicatia este lipsita de utilitate insa daca acel algoritm de proiectare a modelului 3D ar putea fi folosit si pentru obiecte atunci lucrurile ar putea deveni cu adevarat interesante.