Romanii si cumparatul aplicatiilor din AppStore

Duminica am pornit un sondaj  in care va intrebam cati bani cheltuiti voi pe aplicatii din AppStore. Ma asteptam ca rezultatele sa fie similare, daca nu identice, cu cele ale sondajului facut anul trecut insa am constatat cu placere ca numarul celor care pirateaza aplicatii a scazut, cel putin in sondaj. La acest sondaj au raspuns pana acum 625 de persoane, cu aproape 10% mai multe decat in cel precedent insa mai importante sunt cifrele pe care le puteti vedea mai jos si pe care le puteti completa cu un vot daca nu ati facut-o inca. In mare, numarul celor care pirateaza aplicatii a scazut cu 8%, procent care s-a impartit intre celelalte optiuni unde o crestere de 5% a fost inregistrata in zona celor care cheltuie 1 – 10€ lunar pe aplicatii.

In stanga aveti rezultatele pe anul trecut, in dreapta cele pe anul asta :

Rata piratarii este in continuare mare insa nu cred ca are rost sa intram intr-o discutie fara sfarsit pe aceasta tema. Stim cu totii de ce se priateaza in Romania, stim cu totii ca autoritatile isi indreapta privirea in alta parte pentru ca e normal sa fie asa din moment ce 90% dintre Romania au Windows piratat. Intr-o tara ca Romania pirateria va dainui vesnic pentru ca exista alte probleme mult mai importante de rezolvat si intr-o tara saraca precum a noastra lupta cu pirateria nu ar rezolva absolut nimic, ar creea doar victime.

Desigur ca acesta este doar un sondaj, nimeni nu poate spune vreodata ca un sondaj are rezultrate 100% corecte insa il puteti lua drept referinta pentru a va face o idee despre cat de mult se pirateaza in Romania. Daca nu ati raspuns inca la sondaj va rog sa o faceti macar acum.

[poll id=”46″]