Video: Canta pe iPhone folosind instrumente invizibile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Slizmp8qIyw[/youtube]

Ceea ce veti vedea in clipul de mai sus pare greu de crezut insa este real si se face folosind un terminal iPhone sau iPod Touch. Proiectul pe care vi-l prezint a fost inscris pe site-ul kickstarter.com acum mai bine de o luna insa abia recent a ajuns in atentia tuturor. Dupa cum vedeti si in clip, un iPhone si un WiiMote pot fi combinate pentru a canta la pian, la tobe, la vioara, la chitara, etc. Pare ireal insa este cat se poate de real avand in vedere ca totul se face folosind tehnologia Bluetooth, un calculator prin care sunt emise sunetele si o componenta hardware speciala care recunoaste gesturile facute de utilizatori.

Practic noi am putea canta folosind simple gesturi, o componenta hardware, tehnologia Bluetooth si 2 dispozitive cat se poate de banale. Asta e proiectul lui Tim Soo care va ajunge cel mai probabil sa primeasca finantarea de care are nevoie. Eu unul sunt uimit de ingeniozitatea de care a dat dovada initiatorul proiectului dar si de modul in care pot fi folosite un iPhone si un WiiMote.

Ce parere aveti, merita o donatie?

The Invisible Instrument — okay, so it’s not completely invisible — is an iPhone (or iPod touch) and Wiimote MIDI device.

The iPhone and the Wiimote pair via a computer over Bluetooth and uses the computer audio output as the sound source. The “instrument” is played via gesture recognition by software on your computer. You can use the built-in sounds or output MIDI to your preferred digital audio workstation (GarageBand, Logic, ProTools, Ableton Live)

By donating to this project, you are supporting the development of the software and iPhone app. Combined with your Wiimote and iPhone (or iPod touch), you’ve got yourself an all-in-one invisible instrument!