Prima Pagina Apple Noile MacBook Air livrate cu SSD-uri mai rapide fabricate de Samsung?

Noile MacBook Air livrate cu SSD-uri mai rapide fabricate de Samsung?

Un zvon destul de interesant a fost prezentat de cei de la Anandtech in urma cu 2 zile si are in prim-plan seria MacBook Air lansata anul trecut de catre Apple. Cei de la AnandTech sustin ca Apple ar fi renuntat la Toshiba in favoarea companiei Samsung pentru livrarile de SSD-uri cu care sunt echipate MacBook Air-urile. In mod normal nu ar trebui sa fie nici o problema insa se pare ca aceste noi SSD-uri sunt mai rapide decat cele cu care au fost livrate Air-urile de pana acum. Testele sintetice facute pana acum releva faptul ca noile SSD-uri din MacBook Air sunt cu aproximativ 30% mai rapide in ceea ce priveste viteza de citire si cu aproape 20% mai rapide in ceea ce priveste viteza de scriere.

Deocamdata zvonul este neconfirmat insa daca Apple a schimbat SSD-urile din MacBook Air atunci compania ar putea avea o problema destul de serioasa cu unii clienti care in mod sigur vor fi nemultumiti ca au primit modelele mai slab echipate.

 • Stefan

  “hard disk-uri SSD” ?? :)) Hard diskul e altceva decat solid-state driveul. Nu ai cum sa ii asociezi.

 • Oups, mi-a scapat o prostie. Thanks.

 • Din ce stiam eu SSD-urile au numar limitat de scrieri. Ceva de genu 3.000.000 de accessari. Totusi nu ar fi o problema lucrul acesta?

 • Nu prea, ele pot sa moara si la o zi dupa ce le-ai bagat in calculator. Atat timp cat ai garantie e ok.

 • Victor Bulgar

  SSD-urile SLC (single level cell) sunt mult mai durabile ca cele MLC (multiple level cell). Si viteza e extrem de diferita, atat la citire, cat si la scriere. Mi-am pus la un ASUS Eee PC 901 care are SSD-uri PHISON de 4GB si respectiv 16GB ce se misca greu de tot, un SLC SSD RunCore mini PCIe de 70mm, cumparat de pe eBay, si acum, cu un procesor Intel Atom de doar 1,6GHz, imi ruleaza sistemul W7 si toate aplicatiile mult mai rapid decat desktopul dual core de 3,12GHz cu 4GB RAM! Pacat ca display-ul e prea mic pentru Photoshop sau 3DS Max, insa convertesc mereu filmari HD si se descurca mult mai rapid ca desktopul! Asa ca este un upgrade cat se poate de binevenit, cel putin pentru partitia cu sistemul de operare. Vitezele de acces sunt de 0.1ms vs. 17-19ms la HDD!

 • Urmatoarea generatie Macbook Air va fi lansata in toamna? Stie cineva?

 • Pingback: Top 10: Cele mai importante stiri ale saptamanii pe – 11.04.2011 – 17.04.2011()