Prima Pagina Android Video: BlackBerry Playbook – o tableta concurenta pentru iPad 2

Video: BlackBerry Playbook – o tableta concurenta pentru iPad 2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PSO11VTQqtY[/youtube]

BlackBerry Playbook este disponibila pe piata de cateva zile si multa lume a avut ocazia de a ii face review. Din pacate multi revieweri au criticat sistemul de operare al tabletei si desigur lipsa aplicatiilor insa din ce vad in acest clip video lucrurile par a se desfasura destul de bine. Imi place cum a facut RIM intreaga interfata pentru trecerea intre aplicatiile deschise in background, imi place acel preview care iti afiseaza aplicatia si faptul ca poti folosi aplicatia chiar daca e in preview mode. Gesturile pentru trecerea de la o aplicatie la alta sunt mult mai simplu de folosit decat in cazul iOS si sper ca Apple sa “fure” de la RIM chestia asta sau sa o implementeze cineva cu un tweak.

Pana una alta rezumandu-ma strict la ce am vazut in clipul de mai sus, tableta pare interesanta. Mai mult decat atat, in curand RIM va adauga suport pentru rularea aplicatiilor din Android Market si atunci lucrurile se vor anima avand in vedere ca posesorii de tablete Playbook vor avea ocazia de a folosi oricare dinte cele peste 200.000 aplicatii disponibile pentru Android.

 • Vlad

  Pare ca se misca foarte bine tableta….not bad at all

 • Tigris Regalis

  Din review-uri reiese că OS este nefinalizat, că nu are încă nici măcar email și calendar (deși acestea erau punctul forte la Blackberry) și că bateria ține foarte puțin (câteva ore doar), la care se adaugă un ecran nici jumătate cât la iPad – toate astea la preț de iPad. De ce ar alege cineva Playbook?

  Iar aplicațiile de Android vor rula în mașină virtuală (cu eventuale probleme de compatibilitate datorate fragmentării Android, precum și cu lag-ul de rigoare din cauza mediului VM, să nu mai vorbim de faptul că softul de VM consumă și el baterie în plus), care mai este și suspectată de faptul că ar încălca drepturi de autor (de data asta copiatorii de la Google se pare că au copiat Java VM și Oracle a început un proces pentru a interzice acest soft de VM de la Google, ceea ce ar conduce la pierderea suportului pentru Android pe Playbook). În plus, nu vor putea fi rulate aplicațiile Android pentru tablete (cele câteva aplicații pentru Honeycomb), ci acelea pentru telefoane (!), nerecomandate de Google pentru tablete. Deci per total o experiență nesatisfăcătoare cu Android pe Playbook.

  În unanimitate review-urile nu recomandă Playbook (cel puțin nu în versiunea actuală).

 • Mostwnted

  ie clar ca e la inceput din punct de vedere al softului … dar de miscat se misca bine zic yo …

 • Flops

  Interfata e frumoasa si intuitiva, mai buna decat iPad, are suport flash, daca se misca bine aplicatiile Android, pentru ca acum nu putem sti, si daca tine bateria bine, atunci cred ca are sanse

 • Mie chiar incepe sa-mi placa chestia asta: daca are flash e mai bun decat Apple. Super tare. Ma intreb ce o sa mai fie de batut cand iOS va suporta flash.
  Cu Apple e vorba de experienta, nu de una sau alta, e vorba de tot pachetul. Nu cumperi o tableta sau telefon sau laptop. Cumperi un pachet, o experienta. Asta nu inteleg competitorii. De asta va fi foarte greu ca cineva sa vina cu ceva intr-adevar misto pe piata. Si la asta se referea si Jobs cand vorbea de copycats. Alte tablete nu sunt altceva decat alte tablete. Nu e nici una capabila sa ofere o experienta demna de luat in considerare ca si alternativa la iPad.