Prima Pagina Apple Apple ar putea reprograma cartelele pentru iPhone

Apple ar putea reprograma cartelele pentru iPhone

Din seria brevetelor de inventie care probabil nu vor vedea lumina zilei vorbim astazi despre unul care ar permite companiei Apple sa reprogrameze cartelele iPhone-urilor noastre de la distanta. Brevetul descrie o metoda care ar usura viata celor care calatoresc destul de des in strainatate si ar avea nevoie de un terminal decodat. Metoda descrisa de Apple ar permite configurarea unei cartele SIM pentru a functiona cu orice operator fara a fi efectiv nevoie ca terminalul sa fie trimis la Apple sau operator pentru decodare.

Apple ar putea decoda terminalul de pe serverele proprii la simpla cerere a clientului oricand doreste acesta si fara acordul prealabil al operatorului de telefonie mobila. Nu cred ca operatorii vor fi vreodata de acord cu un asemenea sistem insa ca si idee este extrem de util.

 • foarte tare banuiesc ca va fi contra cost :)),astept miamulte detalii cand vei avea

 • andreybej

  oho. asa da!

 • Normal ca va fi contra cost… ­čÖé
  Avand in vedere insa posibilitatea de “portare” nu cred ca blocarea unui telefon intr-o retea va mai dura mult.
  Tendintele pe pietele serviciilor de telefonie si a aparatelor specifice sunt de aliniere la anumite standarde si de mobilitate cat mai mare.

  Ideea celor de la Apple, prezentata mai sus, mi se pare benefica.

  Dupa cum spunea insa si Zaone, nu stiu daca aceasta ideea va prinde radacini, insa daca se va intampla asta, Apple va avea deja breverul in mana…

 • jonny

  ar fi ok , operatorii ar trebui sa fac─â niste oferte prea bune sa te fac─â sa ramai la ei

 • Tigris Regalis

  Probabil va fi introdus─â la iPad 3G, unde operatorii nu se vor opune la schimbarea re╚Ťelei at├óta timp c├ót iPad-ul respectiv nu s-a v├óndut subven╚Ťionat de ei. La iPhone va fi, ├«ntr-adev─âr, o problem─â, deoarce operatorii se bazeaz─â pe lock-in c├ónd fac ofertele de telefonie mobil─â ╚Öi pierderea acestei posibilit─â╚Ťi le-ar afecta modelul de afacere.

 • KcostyN

  nu intelege nimeni un lucru..odata ce ai luat un iphone la oferta ai semnat un contract si il platesti de 3 ori pretul lui la abonament….atunci la ce draq le mai codeaza?????abonamentul oricum esti obligat sa il platesti……

 • Zummuz

  Cred ca am citit cu atentie stirea originala prezentata in link si nu scrie nicaieri nimic de reprogramarea simurilor. Scrie despre autentificarea simurilor in telefon pe baza unui certificat emis de apple si stocat in telefon, certificat unic pentru sim si telefon. Astfel zis daca ai mai multe numere de telefon vei fi nevoit sa faci autentificare pentru fiecare numar.
  Azi blocarea se face in functie de retea. Apple doreste sa duca mai departe aceasta manie la nivel de numar. Iar operatorii gsm nu se vor opune la asa ceva ca nu au de ce.
  Traiasca big-brother.

 • Cosmote niciodata nu a vandut terminale blocate, chiar daca sunt luate pe abonament. Orange si Vodafone ar trebui sa faca la fel. Anul trecut am incercat sa iau de la Vodafone un SE X10 la liber, fara ab, dar cu toate ca plateam pe el pretul full era blocat pe Vodafone, cea mai mare porcarie, atunci de ce sa mai cumpar la liber. Pana la urma am luat un iPhone4 de la Cosmote si terminalul este neverlocked din fabrica, deci pot face ce vreau cu el.

 • Tigris Regalis

  Citind comentariul lui @zummuz, am mers ╚Öi eu la ╚Ötirea original─â de unde am aflat c─â inven╚Ťia ├«n cauz─â, printre altele, se refer─â la activarea OTA, deci practic nu va mai fi nevoie de conectarea la iTunes cu cablu USB c├ónd se introduce o nou─â cartel─â SIM, ci comunicarea cu server-ul de activare se va face wireless.

  A╚Öadar nu am g─âsit nici eu nimic despre reprogramarea cartelei SIM (de╚Öi se zvonea mai demult c─â Apple caut─â s─â ├«nlocuiasc─â acea cartel─â cu un chip intern reprogramabil, pe care s─â se stocheze informa╚Ťiile de SIM, astfel put├ónd fi schimbat num─ârul f─âr─â a fi nevoie s─â se mearg─â la sediul operatorului pentru a se ridica fizic o cartel─â SIM, fiind suficient─â reprogramarea OTA a chip-ului SIM de c─âtre Apple, la solicitarea posesorului de iDevice), ├«ns─â nici despre extinderea bloc─ârii telefonului la nivel de num─âr, dup─â cum sugera @zummuz. Procesul de activare GSM, care reiese chiar din acel articol c─â reprezint─â o caracteristic─â a re╚Ťelelor GSM, r─âm├óne neschimbat ├«n rest (cum se face ╚Öi acum), doar c─â se va putea face direct de pe device, f─âr─â a mai fi necesar─â conectarea la iTunes.