Samsung raspunde acuzatiilor facute de Apple, intenteaza un proces propriu

V-am spus aseara ca Apple va da in judecata compania Samsung pentru incalcarea unor brevete de inventie privind design-ul si functionalitatea iDevice-urilor. Cele 2 companii lucreaza in parterneriat pe mai multe domenii insa se pare ca pentru Apple seria Galaxy a fost picatura care a umplut paharul iar acum companiile se vor “duela” in instanat. Samsung nu se lasa mai prejos si conform agentiei France Press, va chema Apple in judecata pentru incalcarea unor brevete de inventie legate de functionalitatea retelelor Wi-Fi.

E neclar inca pe ce se va baza cazul celor de la Samsung insa este clar ca nu se va lasa calcata in picioare de o companie care isi cumpara o buna parte dintre componente pentru produse chiar de la ea. Cererea de chemare in judecata a fost introdusa de Apple vinerea trecuta insa cei de la Samsung vor introduce una asemanatoare in perioada imediat urmatoare si se pare ca parteneriatul celor 2 companii este in pericol. Imi vine greu sa cared ca Apple va alege sa inlocuiasca Samsung ca si furnizor pentru componentele sale insa ramane de vazut ce vor decide cei din Cupertino.

6 COMENTARII

  1. Apple deja a contractat un al 3-lea furnizor de ecrane IPS, Chimei Innolux, pentru a suplimenta furnizarea de piese pentru iPad, unde până nu demult Samsung era unicul furnizor pentru astfel de piese. Problema pentru Samsung este că ecranele și semiconductorii pe care îi vinde către Apple mai sunt oferiți de o sumedenie de alte companii, deci nu are nicio putere de a se impune față de Apple doar pentru că este unul din mulții furnizori neexclusivi de piese pentru această companie.

    Iar cum Apple a rupt legăturile cu ditamai compania Google pentru furtul intelectual reprezentat de Android, cu atât mai mult nu se va împiedica de Samsung.

  2. …si rand pe rand va rupe-o cu toti marii producatori de componente si va ramane MARELE MAR SINGURATIC caruia ii vor canta in struna cei ca tigris…
    o rup tocmai acum cand samsung e pe val in ceea ce priveste ecranele amoled spre care se vor indrepta toti producatorii de smart device-uri
    se pare ca pe apple ii deranjeaza succesul altora…

  3. Eu am încredere deplină că Apple știe ce face, nu-i pot desconsidera deloc, drept dovadă succesul pe care-l înregistrează de la o zi la alta.