Apple blocheaza accesul iTunes catre serverele lui saurik?

Un zvon destul de important dar neconfirmat inca a inceput sa prinda “glas” pe internet si are in prim-plan compania Apple, iTunes si serverele cu SHSH-uri ale lui saurik. De cateva zile unele persoane au probleme in a se conecta la serverele lui saurik pentru a folosi un SHSH de acolo pentru a face restore la o versiune veche a iOS. Unii sustin ca aceasta problema ar avea defapt legatura cu Apple care ar fi blocat accesul din iTunes catre serverul lui saurik blocandu-ne prin aceasta posibilitatea de a mai folosi acel server pentru a face restore la o versiune veche a iOS.

Dupa cum am spus deja, zvonul este neconfirmat, saurik nu a declara absolut nimic despre acest lucru si este foarte posibil ca totul sa aiba legatura doar cu niste probleme de functionalitate ale serverului lui saurik. Daca Apple ar incerca totusi sa blocheze accesul catre acest server, s-ar gasi destul de rapid modalitati de a inlatura limitele impuse de companie. Deocamdata va recomand sa nu faceti restore la versiuni vechi ale iOS decat prin TinyUmbrella.

UPDATE: Conform lui chpwn, Apple a blocat accesul serverlor Amazon(unde este hostat si cel al lui saurik) catre serverele gs.apple.com de unde se obtin SHSH-urile.

UPDATE 2: Problema avea legatura cu modalitatea in care serverul lui saurik salva SHSH-urile, practic se blocase ceva undeva, Apple nu a avut nici o legatura cu problema.