Prima Pagina baseband Tutorial: Untethered jailbreak si unlock pentru iPhone, iPad si iPod Touch folosind...

Tutorial: Untethered jailbreak si unlock pentru iPhone, iPad si iPod Touch folosind PwnageTool 4.3.2(Mac)

Dev Team a lansat astazi o noua versiune a PwnageTool, 4.3.2, care ne permite sa facem un custom ipsw pentru iOS 4.3.2 Folosind acest custom ipsw vom putea face untethered jailbreak pe iOS 4.3.2 dar vom putea face si update fara a actualiza baseband-ul terminalelor noastre. Aceasta noua versiune a PwnageTool are implementat bootrom exploit-ul din limera1n plus untethered exploit-ul lui i0n1c insa nu functioneaza si pentru iPad 2. Impreuna cu noua versiune a PwnageTool Dev Team a lansat si o noua versiune a ultrasn0w care este disponibila deja in Cydia. Folosind ultrasn0w 1.2.2 puteti face unlock pe iOS 4.3.2 doar baseband-urilor vechi.

Daca doriti sa faceti un custom ipsw pe Windows atunci folositi sn0wbreeze 2.6. Daca nu aveti nevoie de custom ipsw atunci puteti face jailbreak cu redsn0w.

PwnageTool functioneaza doar pe Mac OS X si este compatibila cu urmatoarele dispozitive :

 • iPhone3GS
 • iPhone4 (GSM)
 • iPod touch 3G
 • iPod touch 4G
 • iPad1

Aceasta noua versiune a PwnageTool NU face unlock pentru baseband-urile 05.14.x, 05.15.x, 02.10.x sau 03.10.x asa ca nu incercati. Nu veti rezolva nici problemele cu baseband-ul 06.15.00 folosind aceasta versiune a PwnageTool si nici nu veti face downgrade de baseband utilizand-o.

Nu conteaza ce bootrom sau baseband au dispozitivele voastre, veti putea folosi custom ipsw-ul facut cu PwnageTool 4.3.2.

Pasul 1

Descarcati iOS 4.3.2 pentru terminalul vostru de aici.

Cel mai bine este sa downloadati firmware-ul cu Firefox pentru ca alte download managere il vor dezarhiva, dar daca ati extras folosind orice altceva decat Firefox si firmware-ul are extensia zip in loc de ipsw, atunci trebuie doar sa schimbati extensia din zip in ipsw.

PwnageTool 4.3.2 poate fi descarcata de : [download id=”129″]

Pasul 2

Montati imaginea cu PwnageTool, conectati telefonul la Mac OSX si deschideti aplicatia.

19335

Veti primi un mesaj de avertizare, apasati OK pentru a continua.

Pasul 3

Selectati modul expert din bara de meniu.

19338

Pasul 4

Selectati varianta de iPhone pentru care faceti ipsw-ul.

Pasul 5

Apasati continue si veti fi rugati sa cautati in calculator locatia unde ati downloadat firmware-ul Apple. Apasati butonul browse si mergeti in directorul cu pricina. Exista posiblitatea ca firmware-ul sa fie gasit automat daca copiati aplicatia in folderul in care ati downloadat firmware-ul.

Alegeti firmware-ul, apoi apasati continue.

Pasul 6


Veti ajunge in fata unui meniu cu 4 optiuni care va dau posibilitatea sa customizati firmware-ul . Optiunea General va poarta prin toate optiunile secundare ale PwnageTool deci alegeti General si apasati butonul albastru pentru a continua.

Acum veti avea in fata meniul care va permite sa selectati intre a activa telefonul automat prin acest custom ipsw fie pentru a permite telefonului sa faca update de baseband. Daca NU aveti cartela operatorului de telefonie pentru a face activarea atunci lasati bifata optiunea “Activate the phone”. Pe langa asta exista pentru utilizatorii de iPhone 3G o serie de optiuni precum: activarea multitasking-ului; activarea wallpaper-ului din homescreen si a procentajului pentru indicarea nivelului bateriei.

Optiunea packages settings va da posibilitatea de a selecta fisiere .deb pentru a fi instalate automat in procesul de restore. Dati click pe tab-ul Download packages, dati dublu click pe aplicatiile dorite pentru a le downloada, apoi selectati ce ati downloadat si apasati butonul albastru pentru a continua.

19349

Veti fi adusi in fata unei ferestre unde va vor aparea doar aplicatiile selectate, apasati butonul albastru pentru a continua.

19350

Veti ajunge acum la meniul pentru instalarea package-urilor, lasati bifat Cydia si apasati butonul albastru pentru a continua.

19351

Optiunea Custom Logos Settings va da posibilitatea de a schimba boot logo-urile. Apasati browse pentru a alege imaginile din calculatorul vostra insa nu trebuie sa fie mai mari de 320×480 si sa fie fisiere .png.

19352

Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Veti ajunge in pagina initiala de optuni. Pentru a incepe procesul apasati butonul build apoi butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Vi se va cere sa alegeti locatia unde va fi salvat custom ipsw-ul, alageti-o ,apasati si apasati save pentru a incepe procesul. Procesul poate dura pana la 10 minute sau mai mult, depinde de calculatorul dumneavoastra.

19358

Vi se va cere sa introduceri useri si parola de sistem, pe care trebuie sa le specificati pentru a continua procesul.

Veti primi un mesaj de avertizare in care veti fi intrebati daca iPhone-ul a mai fost jailbreak-uit vreodata. Cel mai bine e sa apasati No daca nu stiti sau nu sunteti siguri de raspuns.

16236

Pasul 9

Dupa ce PwnageTool termina de creeat custom ipsw-ul, va va solicita sa inchideti telefonul. ATENTIE acest pas este necesar! Trebuie sa aveti telefonul conectat la calculator pentru a continua procesul. Nu incercati sa introduceti terminalul in DFU Mode de pe VMWare pentru ca nu va functiona.

19362

Pasul 10

Daca introduceti telefonul in DFU Mode faceti-o DOAR urmand instructiunile dinPwnageTool, in rest folositi Recovery Mode pentru restore.

19363

Daca procesul nu va reuseste, veti fi intampinat de un mesaj asemanator cu cel de mai jos, ceea ce trebuie sa faceti acum este sa apasati Yes, scoateti cablul USB din telefon, inchideti-l, redeschideti-l, conectati-l din nou la USB si pregatiti-va sa refaceti procesul.

16239

Daca veti reusi sa introduceti telefonul in DFU Mode va va aparea un mesaj de genul acesta:

19366

Daca aveti iTunes deschis va va afisa mesajul urmator. Daca nu ati deschis inca iTunes, puteti sa o faceti.

19368

Pasul 11

Apasati simultan Alt/Option pentru a selecta custom ipsw-ul creat si pentru a incepe procesul de restore.

19369

Daca ati urmarit pasii cu atentie atunci acum ar trebui sa aveti un telefon jailbroken si decodat pe iOS 4.3.2.

Tineti minte ca unele aplicatii si tweak-uri din Cydia nu sunt inca 100% compatibile cu iOS 4.3.2 asa ca aveti grija ce instalati.

Pasul 12

Acum sa facem unlock folosind ultrasn0w 1.2.2.  Deschideti Cydia pe iDevice-ul vostru si apasati pe butonul Search din partea de jos a aplicatiei.

Tastati in casuta de cautare cuvantul ultrasn0w si ar trebui sa va apar pe ecran pachetul ultrasn0w. Apasati pe ultrasn0w, apoi apasati in partea dreapta sus Install apoi Confirm si ultrasn0w va fi instalat. Dupa instalare resetati terminalul si cand va porni va fi gata decodat.

 • Share it please pentru cei interesati!

 • robert

  e mai buna solutia asta decat sn0wbreeze?

 • Mankid40

  Foarte explicativ, ar intelege si un n00b ca mine.
  Mai odihnestite zana! 🙂

 • Flops

  Zaone, de jailbreak la iPad2 se stie ceva?

 • Profir

  L-ati incercat? Stie cineva daca s-a ezolvat cu afisatul barelor de semnal?

 • Profir

  Nu! Nu s-a rezolvat! Tot doar o singura linie la semnal… cam frustrant dar update de baseband nu-i fac nici mort!

 • Razvan

  L-am incercat eu pe 3gs, merge foarte bine. 4.3.2 merge perfect

 • me

  4.3.2 functioneaza excelent. Calitatea semnalului wireless pare mai buna

 • profir

  Nu e vorba de cum functioneaza iOS ci despre solutia de jailbreak fara update de baseband care genereaza o eroare in afisarea semnalului GSM. Despre asta e vorba in acest tutorial. Daca stie cineva sa existe vreo rezolvare fara ulrasn0w atunci il rog sa impartaseasca. Multumesc. Situatia mea si a multor altora este pe un i4 cu 4.3.2 bb 1.59.00 pe care de cand am facut remote unlock doresc sa-l folosesc fara ultrasn0w. Ultrasnow corecteaza aceasta eroare insa genereaza altele mult mai deranjante…

 • Unlock fara ultrasn0w doar daca platesti o decodare permanenta.

 • profir

  @zaone – cred ca nu am fost eu suficient de explicit. Tocmai asta e problema ca am unlock permanent (cutyoursim.com) si tocmai de aceea nu vreau sa mai folosesc ultrasn0w. Si credeam ca se intelelege din ce-am spus in primul post ca solutia asta de jailbreak are aceasta eroare cu barele de semnal.

 • Ok, dar de ce te mai intereseaza ultrasn0w daca ai decodare permanenta?

 • profir

  Pentru ca pentru moment se pare ca este singura solutie pentru a remedia problema cu afisarea semnalului GSM in combinataia iOS 4.3.1/4.3.2 si bb 1.59.00. Si tocmai, ma intereseaza orice altceva decat ultrasn0w pe care nu mai am niciun motiv sa-l folosesc. Orice alta solutie pentru a remedia problema cu barele de semnal.

 • Nu prea vad cum ai cum, baseband-ul e vechi, e normal sa apara incompatibilitati cu versiunile noi ale iOS.

 • Me

  @porfir de ce iti mai trebuie unlock? Eu am decodat iphone-ul la cutyoursim. Am facut update cu itunes azi la 4.3.2 baseband 4.10 si merge perfect. Chiar la wireless semnalul este mult mai bun ca la 4.3.1 cat despre partea gsm nu am nici o problema cu semnalul. A fost codat pe att si decodat pe baza la imei. Problemele pe care le ai le rezolvi cu un update de firmware si apoi cu snow .. Functioneaza excelent

 • El nu vrea sa faca update de baseband in ideea ca pe viitor terminalele ar putea fi recodate. Deocamdata pare putin probabil.

 • profir

  @Me – E foarte corect ce spui tu. Insa pana se lamureste cu permanenta decodarilor “oficiale” prefer sa prezerv 1.59.00 care este decodabil cu ultrasn0w – pentru orice eventualitate. Pe modelul de ce sa dau vrabia din mana pt cioara de pe gard… Asta desi m-am incumetat sa platesc cei 159USD.

 • profir

  @zaone – exact, doar ca din ce tot citesc, devine din ce in ce mai plauzibil ca tot ce-a fost decodat pe att (care este singura companie care nu decodeaza oficial) va fi recodat, pentru ca se pot scoate toate imei-uri-le iphone4 de provenienta att din baza de date apple – fara nicio triere de documente etc… Si atunci nu mai bine ma fac ca nu ma deranjeaza lipsa liniutelor de semnal?

 • Me

  Asta este. Cand il codeaza folosim microsim de la rebel si cand nu mai merge cumparam unul decodabil sau factoey unlocked. Asa ca mai bine rezolvam problemele actuale decat sa ne plangem. E doar un gadget

 • Aureliuss

  Am pus 4.3.2 pe 3gs ul meu cu bootrom nou. Am ales sa pastrez bb-ul 05.13.04 inca decodabil. Am facut jb si apoi unlock. Noul iOS merge exemplar. Semnificativ mai bine decat precedentele. Singura problema sesizata tine de autonomia bateriei – simtutor scazuta cand utilizez edge/3g/wifi. Problema cu siguranta rezida in folosirea unui bb d ios 4.0 cu 4.3.2, cat si in unlockul cu ultras0w. Ma bate gandul sa schimb actualul abonament vodafone cu unul orange – p care e codat telefonul – k sa pot face un update complet si sa renunt si la unlock.dar nu gasesc nimic convenabil. Pt decodare permanenta imi tte factura si … Telefonul meu e cumparat second … Fara factura. Nu st sigur k imi fac baietii unlock doar cu $ $$$ .
  in fine, la kt ajunge un abonamebt Orange convenabil pt iphone?