Noul serviciu de streaming prin MobileMe ar putea fi taxat de catre Apple

Cnet a publicat astazi un reportaj interesant despre noul serviciu de streaming audio pe care Apple ar intentiona sa il lanseze in viitorul apropiat. Celebra publicatie americana sustine ca Apple ar putea taxa acest serviciu cu o suma anuala mult mai mica decat cea ceruta acum pentru serviciul MobileMe. Apple a incheiat recent niste acorduri cu anumite case de discuri din SUA probabil in ideea lansarii unui serviciu de streaming pentru utilizatorii sai.

Don’t expect Apple’s cloud-music service to come free of charge, at least not forever.

Apple plans to eventually charge for its cloud music service, sources told CNET. Users would be able to store their digital media on the company’s servers.

Music industry insiders told me that Apple has indicated it could offer the service free of charge initially but that company will eventually require a fee. Google is also expected to charge for a similar service.

Multi asteptau cu nerabdare un serviciu de streaming gratuit cu mult spatiu inclus insa Apple trebuie sa isi acopere cheltuielile cu intretinerea centrelor de date dar si in ceea ce priveste banii platiti pentru casele de discuri. Se presupune ca Apple va cere in jur de 20$ anual pentru posibilitatea de a folosi acest serviciu si desigur ca se vor gasi enorm de multi clienti dispusi sa plateasca aceasta suma. Pentru Apple un asemenea serviciu ar completa actuala linie de iDevice-uri mai ales ca vorbim despre un serviciu ce va fi integrat in iOS si va permite o foarte usoara incarcare a melodiilor pe web dar si o la fel de usoara redare a acestora direct de pe serverele Apple.