Un terminal iPhone a fost folosit pentru a salva victimele unor inundatii

Un pilot al unui elicopter apartinand al unui serviciu de urgenta din SUA a povestit cum un iPhone a fost folosit pentru a salva mai multe victime ale unor inuntatii din orasul Queensland din SUA. Dupa cum vedeti si din imagine drumurile sunt complet acoperite de apa iar echipajul elicopterului trimis sa ajute sinistratii avea la bord doar niste harti si nici un sistem GPS performant. Unul dintre membrii echipajului avea la el un terminal iPhone si folosit aplicatia Maps, GPS-ul integrat si Google Maps au reusit sa isi ea seama unde anume se aflau persoanele care aveau nevoie de ajutor.

“There were still many people trapped on rooftops and it was extremely difficult to have to fly away and leave them to their fate,” Kempton said in the statement. The death toll was 17 people, with three missing presumed dead.

Folosind terminalul iPhone echipajul elicopterului a reusit sa ajunga la mai multe persoane sinistrate pe acoperisurile unor case. Aparent pilotul a recunoscut ca fara iPhone ar fi ajuns destul de greu la locatiile spre care au fost trimisi. Povestea e impresionanta insa si ciudata avand in vedere ca elicopterele serviciilor de urgenta sunt de obicei destul de bine dotate. Adevarat sau nu, barbatul ar fi dat o declaratie in fata unei comisii de ancheta, deci isi asuma cele relatate. Daca tabletele iPad vor fi folosite in avioane in locul hartilor clasice, de ce nu ar fi functionat si un iPhone intr-o situatie de urgenta?

7 COMENTARII

  1. Io cred ca sinistratii au sunat la 911 si au spus adresa. Atat. Elicopterul a venit deasupra casei la adresa respectiva. E destul de clara stirea. Din fericire la ei corespund numerele de strazi si a reusit sa foloseasca iPhonul la salvarea alora. Au avut noroc oricum. Se mai intampla.