In 5 luni Android Market va depasi AppStore in ceea ce priveste numarul de aplicatii disponibile

Android Market creste rapid, mai rapid decat AppStore-ul celor de la Apple si in momentul de fata exista mai multe aplicatii gratuite in magazinul de aplicatii a celor de la Google. Mai exact, in Android Market exista 134,342 aplicatii gratuite fata de 121,845 disponibile in AppStore, deci o diferenta de 12,497 in favoarea celor de la Google. Stim cu totii ca posesorilor de terminale Android le plac gratuitatile, de aceea se si plang dezvoltatorii de aplicatii ca nu se prea scot bani din Android Market.

Pe de o parte e de inteles avand in vedere ca Android-ul este fratele mai mic al iOS-ului si deocamdata calitatea marii majoritati a aplicatiilor lasa de dorit. Pe langa calitate trebuie avuta in vedere si disponibilitatea utilizatorilor de a plati pentru ceva iar din acest punct de vedere Apple castiga fara drept de apel. De altfel in AppStore exista de 3 ori mai multe aplicatii platite decat in Android Market, compania laudandu-se ca pana in prezent platit 2 miliarde de dolari catre dezvoltatorii de aplicatii.

Desi AppStore-ul atrage cele mai multe venituri din pacate Android Market-ul are cea mai mare crestere si se estimeaza ca in 5 luni vor exista mai multe aplicatii in Android Market decat in AppStore. Totusi cantitatea nu este echivalenta cu, calitatea deci un numar mare de aplicatii nu inseamna in mod neaparat ca veti gasi si ceva bun acolo. Deocamdata in AppStore exista aproape 370.000 aplicatii, in mare parte inutile si probabil ca pana prin iulie va fi atinsa cifra de 400.000.

Magazinul de aplicatii pentru iPad a avut parte de o crestere constanta in ultimele luni atingand cifra de 76.000 aplicatii disponibile. In urmatoarele luni vom avea peste 100.000 aplicatii disponibile pentru tableta iPad insa preturile acestor aplicatii sunt usor mai mari decat cele pentru iPhone/iPod Touch.

Era de asteptat ca Android Market sa adune mai multe aplicatii decat AppStore si era doar o chestiune de timp pana cand avea sa ajunga pe primul loc.