Prima Pagina Apple Apple raporteaza profit mai mare decat Microsoft

Apple raporteaza profit mai mare decat Microsoft

Astazi Microsoft a anuntat rezultatele financiare pentru Q1 2011, compania realizand un profit de 5.23 miliarde de dolari, cu aproape 800 milioane de dolari mai putin decat Apple. Acum 6 luni s-a intamplat un lucru similar, Apple depasind pentru prima oara in 15 ani Microsoft in ceea ce priveste profitul incasat, totul datorita terminalului iPhone 4. Diferenta nu este extraordinar de mare, vorbim doar de aproape 16% diferenta intre cele 2 companii si nu putem decat sa felicitam compania Apple pentru realizare.

Apple a avut un sfert financiar usor sub asteptarile conducerii insa iata ca in final compania reuseste sa iasa in fata uneia dintre companiile rivale. In ceea ce priveste capitalizarea bursiera a companiilor, Apple a depasit Microsoft inca de la jumatatea anului trecut si dupa cum se prezinta situatia Microsoft nu o va intrece prea curand.

  • Bravo lor! Ii respect pentru asta, ar trebui sa fie ceva mai multa competitie. Dar sa nu uitam ca Apple are mai multe produse ca Microsoft si nu e tocmai buna comparatia la nivel de companie, ci doar la anumite departamente. Totusi, ambele sunt in aceeasi industrie si e o informatie utila ca Apple le-a depasit profiturile.