Video: Mac OS X Lion are implementat un nou sistem de interactiune cu monitoarele externe

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6HqH-7F6m08[/youtube]

Mac OS X Lion este disponibil de ceva vreme pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Mac OS X insa in clipul video de mai sus avem demonstrata o functie pe care nimeni nu a prezentat-o pana acum. Functia are legatura cu modul in care Mac OS X Lion interactioneaza cu un monitor extern conectat la MacBook-ul vostru. In mod normal atunci cand inchideti capacul MacBook-ului ar trebui sa se inchida si conexiunea catre monitorul extern(deoarece laptop-ul intra in sleep mode) insa Mac OS X Lion nu face acest lucru ci de fapt transforma monitorul extern in principalul monitor.

Atunci cand inchideti capacul MacBook-ului veti putea lucra in continuare in Mac OS X insa interactionand cu sistemul de operare folosind monitorul extern. E foarte interesanta noua functie implementata de Apple si cu siguranta foarte multi o vor gasi utila insa o vor putea folosi abia din vara cand sistemul va fi lansat oficial.

11 COMENTARII

  1. Diferenta e un click de mouse, nu mi se pare ceva iesit din comun. M-am jucat si eu putin cu Lion si nu sunt mari diferente. Daca mai ai MacBook Pro in teste, incearca-l, il gasesti pe toate drumurile.

  2. Lion impresioneaza la design, mie unu imi place foarte mult chestia cu full screen si cum comuta intre spaces. Chiar si un simplu back in Safari pare mult mai interesant 🙂
    P.S. Deocamdata atat am apucat sa observ la el in 2-3 zile 😀

  3. @zaone: Dacă nu vrei să instalezi Lion pe HDD de pe MacBook, îl poți instala pe un HDD extern conectat la MacBook și să boot-ezi apoi de pe discul extern!

  4. @zaone: Atunci împrumută unul pentru câteva zile … altfel cum poți testa funcția Time Machine? 😉 Nu faci niciodată backup la calculator, n-ai avut nicio experiență care să te îndemne să faci pe viitor?

    Ar merge instalat Lion și pe stick USB, dar experiența va avea de suferit datorită vitezei probabil semnificativ mai mici a stick-ului.

  5. @zaone: Păi dacă îți pică HDD-ul sau se pierde/fură calculatorul, nu-i de niciun folos că ai documentele pe o altă partiție. Iar apoi e mai ușor să reinstalezi Windows-ul dacă dai restore la un backup decât dacă reinstalezi fiecare aplicație în parte și reconfigurezi fiecare opțiune. Dar mă rog, fiecare cu metodele lui. 🙂

  6. Te lasa sa il instalezi, stai linistit. Nu iti trebuie HDD etern, faci o partitie separata si instalezi pe ea, cand il pornesti alegi partitia respectiva sau cea cu snow.