Apple – rabat la calitate, crestere in vanzari?

In ultimul an Apple a lansat un terminal iPhone, mai multe modele de terminale iPod, 2 modele de MacBook si un nou model al tabletei iPad 2. Dintre acestea, terminalul iPhone, MacBook-urile si tableta iPad 2 s-au dovedit a avea probleme de functionalitate. La iPhone 4 problemele au avut legatura cu senzorul de proximitate, calitatea semnalului si fragilitatea display-ului. La MacBook-uri au fost probleme cu crash-uri subite, ecrane care se inchideau/deschideau singure, blocari totale ale sistemului de operare/etc. La iPad 2 problemele sunt cu ecranul, mai exact cu backlight bleeding dar si cu cu inregistrarea clipurilor video/etc.

Sa faca oare Apple rabat la calitate doar pentru a vinde produsele cat mai repede si in cantitati cat mai mari? E adevarat ca unele probleme au fost rezolvate prin update-uri software insa alte defecte fizice nu s-au rezolvat nici pana acum si poate nu se vor rezolva. In ultimul an Apple a facut cam multe greseli in ceea ce priveste produsele lansate si clientii vor indura doar pana la o limita. Daca iPhone 5 va avea aceleasi probleme cu semnalul, un Bumper gratuit nu va rezolva problema iar un nou senzor de proximitate care inchide apeluri singur ar putea pune “capac” rabdarii anumitor clienti.

Ce parere aveti, este o problema in ceea ce priveste calitatea iDevice-urilor lansate de Apple?

25 COMENTARII

  1. Parerea mea este ca, multi oameni nu au habar de tehnologie si in ce consta ea. Inclusiv voi toti cei care ii criticati. Plus multa lume din aceasta comunitate ar putea pune mana sa invete ceva constructiv despre aceste aspecte. Cat de pueril suna unele stiri de aici?

  2. @qwerty: Pe mine ca si client ma intereseaza extraordinar de putin aspectele din spatele construirii terminalului. Pe mine ma intereseaza sa mearga pentru ca dau multi bani pe el. Puerila e gandirea ta, ca tu privesti doar dintr-un singur aspect problema. Gandeste din perspectiva milioanelor de oameni carora nu le pasa cine sta si manuieste masina care da gauri in carcasa si vrea doar sa aiba semnal. Ganditi atat de inchis unii, criticati fara argumente valide.
    @Boby Dumitrescu: Il tii prea bine. Eu de cand il am experimentez probleme, am si demonstrat-o. Mai incearca pe 3G.

  3. @Zaone…te rog sa mai citeste odata comentariul care l-ai lasat. O sa vezi cine aduce mai multe argumente in privinta a cea ce spune. Ar trebui sa vezi cum se lucreaza intr-o fabrica inainte sa-ti “deschizi mintea” si sa ai “gandire stralucita”. Uita-te putin in trecut cum era tehnologia anilor 80-90, sunt convins ca si acolo ai multe de obiectat, lasand la o parte faptul ca nu ai habar deloc de stiinta care sta in spatele acelor lucruri. In concluzie, nu-mi plac jurnalistii si stirile mediocre. PUNCT.

  4. Am schimbat vreo 3 i4 şi în casa la mine mai sunt 2 pe lângă al meu: NICIUNA nu a avut vreodata probleme de pierdere a semnalului.
    La una dintre ele port bumper, dar dupa cum v-aţi dat seama, înafara de protecţie altceva nu văd de la el …
    Just my 2 cents …

  5. @qwerty: Ti-am spus ca putin ma intereseaza pe mine ca si client ce se intampla pana ajunge produsul la mine? N-am chef sa ma cert asa ca asta va fi ultimul comentariu. Vad ca esti limitat la lucrul in fabrica si nu vrei sa iti deschizi tu mintea si sa intelegi ca pe omul de rand il doare in pix de ce se intampla in fabrica. El cumpara un produs si daca nu merge vrea banii inapoi, reclama compania, o da in judecata bla bla. Incearca sa intelegi conceptul asta si vei intelege si perspectiva abordata de mine in articol. Daca poti, daca nu poti e ok, e in zadar sa mai discut. Nici mie nu imi plac oamenii cu gandire mediocra care nu sunt in stare sa priveasca un lucru decat prin prisma gandirii lor inguste.
    @Odin: Pe ce retele? Niciunul nu pierde semnal pe 3G daca acoperi cu palma zona respectiva?

  6. Eu am ip4 de cand a aparut in tara la operatorii nostri. Nu am avut niciodata probleme cu semnalu. Am incercat sa-l tin in toate modurile posibile sa vad daca intradevar ii scade semnalul dar, nik. 🙂 poate ca a remediat problema nenea steve jobs… :))

  7. @zaone, cu @qwerty ai cazut, oarecum, in plasa propriului subiectivism fiindca el nu o spune direct, cum fac multi de pe aici, ca e fan ultras apple, el te baga prin fabrici si uzine pt a canta in struna companiei apple.
    tu faci, insa, un lucru foarte bun in articolul asta. revi la obiectivitatea necesara spunand despre realele pb ale produselor apple.
    daca le-ai fi bagat sub pres cum fac ultrasii fanboys era mult mai rau.
    da! pt pretul pe care il dai pe un produs apple sunt prea deranjante problemele.
    chiar s-au grabit sa scoata repede profit, de aceea au dat chix in multe aspecte (hardware si software)
    pana una, alta, noi le folosim produsele, dar sunt unii care au psihologia turmei si cumpara doar de dragul marului…

    @qwerty, esti prea incrancenat, muncesti prea mult, stai prea mult in fabrici…, ia-ti un concediu si bucura-te de viata. nu ai inteles subiectul topicului care spune clar ca pt o companie cu asa mare renume si preturi pe masura, produsele lor sunt din ce in ce mai problematice, iar eu ca si client sunt prejudiciat de doua ori (una prin pret si a doua prin discomfortul cauzat de defectele hardware si software). crede-ma ca pe cei mai multi ii doare in cot de procesul de productie al unui device apple. se vede ca ai o gandire sovietica. (daca vrei iti explic pe larg)

  8. Baieti, calmativa!!! Personal nu sunt fan apple. Nu lucrez mult deloc…student deocamdata :). E greu sa controlezi fiecare aspect cand produci asa multe produse, plus te bazezi pe precizia masinilor care tot de oameni sunt facute si intretinute. E normal ca un procent foarte mic sa fie afectate de tot felul de erori care pot sa apara in procesul de productie, chiar si in procesul de proiectare. Eu doar spun si evidentiez ca nu e total argumentat ce spune zaone in acest articol. Nu e profesional sa faci asemenea afirmatii cand nu ai date concrete despre problemele care apar pana la clientul final (proiectare->productie->{aici pot sa apara cele mai multe erori} ->distributie/vanzare).

    Si inca o chestie, eu personal nu pot sa ma pronunt dintr-o conversatie cum gandeste un om. Poate voi puteti, incercati sa inovati, sa transformati lumea in ceva mai bun in acest caz. Experienta ar trebui sa fie la fel de obiectiva intr-o decizie ca si logica care o aplici.

  9. @qwerty: problema e ca un numar semnificativ de terminale au fost afectate de aceste probleme (semnal, senzor, display, etc)

  10. …eu o singura pb din ce in ce mai deranjanta am …butonul home (asta cu siguranta este o pb hardware)…sa vad cat ma mai tin nervii si ma duc la garantie. A schimbat la cineva tf pt pb asta?

  11. Zaone, ești destul de penibil cu comentariile tale, imediat raspunzi cu injurii si devii foarte defensiv când nu iti convine vreun comentariu.
    Qwerty ăla are dereptate si tu l-ai făcut pueril și limitat in gândire, pentru ca gândește altfel decât tine?????

  12. Penibil esti tu cu cititul printre randuri, ia si citeste tot si vei vedea cine a inceput cu atacul la persoana. Cred ca nu e greu. Eu nu am atacat pe nimeni care mi-a vorbit frumos dar daca unii au vocabularul limitat..

  13. Grow up dude.
    Încă odată dovedești cât de penibil ești.
    Ca un copil mic “mamii, el a dat primul cu piatra de aia i-am spart capul…”
    Și nu, nu am citit printre rânduri…