iOS 5 si iPhone 3GS – ce trebuie sa stii

In ultima vreme am observat tot mai multe intrebari legate de iPhone 3GS si iOS 5. Dupa cum stiti deja Apple a renuntat la a mai oferi support pentru iPhone 3G incepand cu iOS 4.2.1 care a fost si ultima versiune a iOS 4 pentru batranul iPhone 3G. Apple a renuntat sa mai ofere suport pentru iPhone 3G din cauza problemelor de performanta pe care terminalul le avea. Pentru a scapa de nemultumirile consumatorilor Apple a preferat sa uite de iPhone 3G si sa ofere iOS 4.3 numai pe iPhone 3GS si iPhone 4.

Acum unii dintre voi se intreaba daca iOS 5 va functiona si pe iPhone 3GS sau nu avand in vedere cele intamplate toamna trecuta cu iPhone 3G. Din punctul meu de vedere iOS 5 va rula pe iPhone 3GS inca de la bun inceput chiar daca din punct de vedere al performantelor nu se va descurca prea grozav. iOS 4.3 ruleaza mai greu pe iPhone 3GS decat pe iPhone 4 si asta din cauza procesorului mai slab si ramului injumatatit. Ma astept ca iOS 5 sa functioneze pe iPhone 3GS la fel cum functiona iOS 4 pe iPhone 3G pentru ca Apple “obliga” indirect consumatorii sa cumpere ultima versiune a iPhone prin limitarea performatelor versiunilor anterioare.

Sa nu va asteptati ca Apple sa ofere iOS 5 pentru iPhone 3GS pana la lansarea iOS 6 deoarece terminalul va functiona greu, vor exista plangeri de la utilizatori si e foarte probabil sa se ajunga la situatia de anul trecut cu iPhone 3G. Cand cumparati un iPhone trebuie sa intelegeti un principiu simplu:  terminalul e “la moda” 1 an de zile, apoi Apple ii limiteaza performantele. Asa compania obliga oamenii sa cumpere cele mai noi versiuni  care desigur ca nu au probleme de performanta.

Daca ai un iPhone 3GS pregateste-te sa renunti la el dupa lansarea iOS 5, fie ca te va obliga Apple, fie ca te vei satura de performantele terminalului.