Prima Pagina Apple Video: Apple – prima companie de 1 trilion de dolari?

Video: Apple – prima companie de 1 trilion de dolari?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bVj4ZTFr9KU[/youtube]

In momentul de fata Apple valoreaza putin peste 320 de miliarde de dolari fiind a doua companie ca si valoare din SUA. In ultimul sfert financiar Apple a reusit sa depaseasca Microsoft in ceea ce priveste profitul si vorbim despre un lucru care nu s-a mai intamplat de 2 decenii. James Altucher un analist financiar american considera ca Apple ar putea fi prima companie a carei valoare ar putea depasi 1 trilion de dolari americani in ceea ce priveste capitalizarea bursiera.

El lauda iDevice-urile, in special tabletele iPad, dar si AppStore-ul care vor reprezenta o puternica sursa de venituri pentru companie. El merge atat de departe incat spune ca, capitalizarea bursiera a companiei ar putea atinge valori de 2/3 trilioane de dolari dar cred ca exageram. Apple are peste 60 de miliarde de dolari in lichiditati, o rezerva monetara imensa care deocamdata sta si aduna dobanda in loc sa fie reinvestita. Nu stiu cat va dura pana cand va fi Apple desemnata prima companie a carei valoare depaseste 1 trilionde dolari insa daca lucrurile vor continua in aceeasi maniera presupun ca nu va mai dura chiar atat de mult.

 • Alex

  Mda. Si noi ihi plangem de mila sarqca ca alti o copiaza. Este ceva normal sa fie copiate softurile si aspectul idiveceurilor la ce bani produc. Si alti vor sa faca bani ca la marul de aur( sa la marul alb mai bine spus)

 • razvanrazy

  Cred ca este un moment bun sa cumparam si noi cateva actiuni ­čśÇ

 • Alex 6

  @zaone corect in sens matematic 1 trilion = 10 la 18.(100 de milioane de miliarde) :)) , eronat unii cred ca 1 trilion e doar 1000 de miliarde, ala e bilion. Oricum nu cred ca Apple va ajunge aici ptr. ca ma gandesc ca nu vor dormi pe ei, ci vor investi in ascensiunea companiei, iar astfel poate devine cea mai mare corporatie de pe planeta.

 • @Alex 6, nu stiu de unde esti asa de bine documentat, insa 1 trilion este exact 1000 miliarde, iar billion este “versiunea” americana a miliardului, care inseamna 1000 de milioane.

 • Alex 6

  @Bulgar Victor, eu te cred ca ai cautat pe google inainte sa scrii, insa daca cauti mai bine, cum ar pe intr-un dex :D, vei vedea o referinta la ce spune un baiat larrouse , cum vreo 200 de ani. 1 trilion = 10 la 18. Uzual lumea prefera sa zica trilion la 1 mie miliarde, insa e gresit

 • Alex 6

  TRILI├ôN ~o├íne n. 1) Num─âr const├ónd dintr-o mie de miliarde de unit─â╚Ťi, reprezentat prin cifra 1 000 000 000 000. 2) (├«n unele ╚Ť─âri) Num─âr const├ónd dintr-un milion de miliarde, reprezentat prin cifra 1 000 000 000 000 000. /<fr. trillion
  Sursa: NODEX | Ad─âugat─â de siveco | Gre╚Öeal─â de tipar | Permalink Comentariu: Defini╚Ťia pare incorect─â. De fapt, toate defini╚Ťiile acestor multipli sunt inconsecvente. Dac─â consult─âm Larousse, constat─âm: bilion = 1012, trilion = 1018, cvadrilion = 1024, cvintilion = 1030, sextilion = 1036, septilion = 1042. Asta e tot pt bulgar victor.. Acum imi esti dator ca datorita mie si nu tastaturii stii cat e intradevar un trilion :))

 • In clip e folosit cu referire la 1000 miliarde.

 • chc

  Vreti sa imi spuneti ca apple valoreaza mai mult ca GMC(General Motors Company) Sau alte companii de genul???

 • Tigris Regalis

  @razvanrazy: To╚Ťi brokerii recomand─â asta!

  @Chc: Bine├«n╚Ťeles, doar Exxon-Mobile valoreaz─â mai mult.

  @Alex 6: Indiferent cum g├óndesc francezii de la Larrousse, americanii folosesc “billion” pentru “miliard”, asta-i sigur. Iar fraza cu Apple care nu va ajunge s─â valoreze 1 trilion, pentru c─â va investi ├«n companie, este o contradic╚Ťie – cred c─â ai confundat rezervele ├«n numerar (60 de miliarde) cu valoarea companiei (“capitalizarea bursier─â” – 320 miliarde).

 • Tigris Regalis

  @Chc: General Motors Company (NYSE:GM) valoreaz─â ├«n prezent 51,57 miliarde. ╚śi nu uita c─â a fost puternic afectat─â de criz─â ╚Öi a ├«nregistrat pierderi ani la r├ónd.

 • @Alex 6, nu am cautat pe google, am scris din cunostintele proprii, de fapt, din “experienta” vietii: din filme, noutati etc. Nici acum nu voi cauta daca am gresit, prea putin conteaza asta, sunt sigur ca am dreptate, cu atat mai mult ca e de acord si @Tigris Regalis, pe care il respect mult, dupa modul in care isi exprima opinia/ideile si cum gandeste, la fel si gradul lui de documentare/cunostinte acumulate… Avand, totusi, in vedere faptul ca am ocupat locul 1 in Republica Moldova la geografie, crede-ma ca sunt absolut sigur ca PIB-ul SUA, spre exemplu, e de circa 13 trilioane de $, adica 13.000 miliarde (sau bilioane), deci nu ma intereseaza diverse dictionare ce “scriu” ca si Realitatea sau… ma intelegi…