O treime dintre iDevice-urile din China sunt jailbroken

1

China a devenit cea mai importanta piata de desfacere pentru produse Apple deoarece 10% din profitul companiei este generat doar din vanzarile din aceasta tara. Apple vinde acolo iPhone 3GS/4 si tablete iPad iar o treime dintre aceste produse sunt jailbroken. Mai exact, 34.6% din totalul iDevice-urilor sunt jailbroken insa procentul ajunge la 40% in cazul terminalelor iPhone. Informatia e mai mult decat credibila avand in vedere ca anul trecut anumite magazine vindeau terminale iPhone gata jailbroken pentru a atrage cat mai multi clienti.

Iata ce informatii a reusit sa adune o firma de statistica despre posesorii de iDevices din China :

  • Phone 4 is the most popular iOS device which takes 54% of the market share; iPhone 3GS takes the 2nd with 16.1%;
  • Majority of the iOS devices has been upgraded to 4.1 or above;
  • In average, 34.6% of iOS devices have been jailbroken. Particularly, the percentage of jailbroken iPhone 3GS and iPhone 4 are close to 40%. iOS users are relatively less interested in jaikbreaking iPad, only 27% of iPad are jailbroken;
  • Users are willing to use iPhone more in daytime (before 7pm), and after 7pm iPad is a better choice;
  • Guangzhou, Shanghai, Beijing, Zhejiang, Jiangsu are the major cities/provinces where 52% of iOS users are based

Pentru Apple conteaza foarte mult aceste procente deoarece vorbim despre un numar foarte mare de iDevice-uri vandute si jailbreak-uite acolo, un loc foarte important pentru Apple. Presupun ca in alte tari situatia difera si presupun din nou ca in Romania e un procentaj asemanator.