Apple ar putea oferi posibilitatea de a face update la iOS direct din iPhone

Over-the-air update sau OTA inseamna practic posibilitatea de a actualiza software-ul telefonului tau direct din telefon. Acesta descarca noua versiune a sistemului de operare si o instaleaza singur fara ca utilizatorul sa intervina in vreun fel. Stiti deja ca un asemenea sistem nu exista pentru iDevice-uri insa Apple planuieste sa implementeze unul in iOS 5. Cei de la 9to5mac sustin ca au informatii de la surse apropiate companiilor Apple si Verizon care testeaza acum un asemenea sistem si l-ar putea lansa oficial din toamna acestui an.

Apple ar urma sa anunte sistemul ca parte integranta a iOS 5 chiar de la WWDC si incepand cu viitoarele versiuni ale iOS 5 actualizarea s-ar putea face si OTA. Problema cea mai mare a acestui sistem sta in faptul ca iOS-ul are peste 600 MB deci un pachet destul de mare care se descarca greu, mai ales prin 3G. Apple ar putea alege sa reduca dimensiunile pachetelor de instalare si ar putea oferi OTA numai un patch de dimensiuni mai mici care modifica doar anumite parti ale sistemului de operare.

Partea proasta a acestui sistem? Putem spune la revedere posibilitatii de a pastra baseband-ul intact, la revedere posibilitatii de a face restore la o versiune anterioara a iOS,etc. Desigur ca intotdeauna va exista si posibilitatea de a face update de la calculator de unde puteti face si backup. Eu unul nu ma “dau in vant” dupa update-ul OTA pentru ca pur si simplu nu ii gasesc utilitatea deocamdata. iH8sn0w a infirmat deocamdata posibilitatea implementarii unui asemenea sistem insa el nu lucreaza la Apple.

3 COMENTARII

  1. Bun asa.Ptr ce sa mai lucrezi cu Itunes,sa te folosesti de laptop daca esti in alta parte!Asa pur si simplu,dai update si gata direct din iphone!Run as..