Apple ar putea implementa un nou sistem pentru recunoasterea comenzilor vocale in iOS 5

Cei de la TechCrunch au publicat astazi un articol in care prezinta o teorie conform careia Apple ar urma sa implementeze un nou sistem pentru recunoasterea comenzilor vocale in iOS 5. Cei de la TechCrunch sustin ca Apple ar putea fi in discutii pentru achizitia companiei Nuance al carei software pentru recunoasterea comenzilor vocale este folosit deja in aplicatii precum Dragon Dictation. Mai important decat atat, compania Siri achizitionata anul trecut de catre Apple are integrat in software-ul propriu si o parte din sistemul celor de la Nuance, deci o achizitie a celor 2 ar fi mai mult decat logica.

Apple has been negotiating a deal with Nuance in recent months, we’ve heard from multiple sources. What does that mean? Well, it could mean an acquisition, but that is looking fairly unlikely at this point, we hear. More likely, it means a partnership that will be vital to both companies and could shape the future of iOS.

The other option is for Apple to build the technology themselves. And some recent job postings suggest they may be thinking about that. But to get to where Nuance is today it would take a long, long time. Perhaps more importantly, it’s well known in the industry that Nuance holds key patents for their technology and is very aggressive in protecting them. Even Apple would have a hard time dancing around this if they did go it alone.

Desi Apple se afla in negocieri avansate cu reprezentanti ai Nuance, problema este ca presedintele companiei se dovedeste a fi foarte greu de convins sa accepte termenii impusi de Apple. Un nou sistem de recunoastere a comenzilor vocale ar fi mai mult decat util pentru iOS mai ales ca pentru Android exista ceva asemanator si foarte bine pus la punct. Problema pentru noi este ca un asemenea sistem nu ar functiona chiar atat de grozav pentru limba romana deci ar fi semi-inutil. Deocamdata ramane de vazut daca Apple va reusi sa ii convinga pe cei de la Nuance si abia la WWDC vom vedea ce au pregatit pentru noi.