Prima Pagina Apple iOS 5 va avea un nou sistem de notificari plus un sistem...

iOS 5 va avea un nou sistem de notificari plus un sistem de widget-uri

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qjOV6je9dXM[/youtube]

Cei de la TechCrunch au publicat acum cateva zeci de minute un articol in care explica modul in care se vor desfasura “ostilitatile” la WWDC 2011. In primul rand ei explica faptul ca Apple nu va prezenta nici un nou model de iPhone la WWDC 2011 anuland toate zvonurile prezentate pana acum. In al doilea rand se pare ca in versiunile beta ale iOS 5 testate acum nu exista implementat noul sistem de recunoastere a comenzilor vocale pe care ei l-au promovat atat de mult. In al treilea rand se pare ca la WWDC Apple va revolutiona atat iOS cat si Mac OS X Lion. Despre Mac OS X Lion stiam dar despre iOS doar presupuneam ca va fi complet refacut.

The second bit of information we have heard is about iOS5 itself. First of all, while we’ve been leading the reports of Nuance technology being fully baked into iOS 5, one place we’ve heard it won’t be used (at least not yet) is Voice Control. That’s odd since it’s perhaps the most obvious usage. But apparently, in the builds of iOS 5 currently being tested, the little-used feature hasn’t changed at all, we hear.

That could obviously change before the release (which is still likely months away, even though it will be previewed at WWDC), but apparently the Nuance technology is meant for bigger things more core to the OS than that one feature.

The other big news for iOS5 — and yes, I’ve completely buried the lede here, thanks for reading! — two things: completely revamped notifications and widgets.

Conform celor de la TechCrunch, Apple va reface sistemul iOS si va implementa un nou sistem de notificari dar si un sistem de widget-uri. Ei nu explica absolut nimic despre aceste 2 sisteme insa sustin ca ele vor face parte din iOS 5 si mai multe vom afla la WWDC cand le va prezenta Apple. Sistemul de notificari a fost unul dintre punctele slabe ale iOS si se pare ca Apple il va reface complet pentru a ii impaca atat pe developeri cat si pe utilizatori. Cei de la TechCrunch sustin ca vor exista foarte multe schimbari si pentru dezvoltatori iar lansarea iOS 5 va avea loc abia peste cateva luni de zile dupa preview-ul de la WWDC.

Nu stiu cat de exacte sunt informatiile celor de la TechCrunch insa WWDC a devenit si mai interesant datorita lor.

 • Share it please!

 • Chatagra

  Daca nu va aparea noul model de iphone e o veste proasta dar si buna in acelasi timp.
  Va insemna ca pe iphone 4 vor rula toate functiile ios5 si nu duar marea majoritate cum ne-a obijnuit apple pana acum , ramanand ca sistemul acela de comanda vocala sa fie dedicat lui iphone 5.

 • Nu apare nici iOS 5. iPhone 5 si iOS 5 apar impreuna nu separat. iPhone 4 NU VA RULA toate functiile din iOS 5.

 • Chatagra

  @zaone ..si preview-ul demo pt ios5 de la wwdc pe ce crezi ca o sa-l faca daca iph5 nu este prezentat ? Crezi ca Apple ar face un wwdc in care sa arate numai cateva poze fara a demonstra noul sistem revolutionar intregii lumi ?

 • Nu au cum sa puna toate functiile pe iPhone 4, e cat se poate de logic. Daca pe iPhone 4 ar rula tot, de ce ar mai cumpara cineva iPhone 5?

 • Luca

  Poate il vor cumpara pt o camera mai buna?
  Poate fi cumparat,ca va avea NFC
  si cate alte chestii noi poate implemeta apple in noul iphone 5
  🙂 🙂

 • Chatagra

  @zaone ..si eu am zis ca vor lasa afara acel sistem de recunoastere vocala care ar putea fi dedicat pt iphone 5 deoarece ar cere mai multe resurse…dar sincer noi astia cu iph4 cred ca ne putem lipsi de el.

 • Cosmin

  Parerea mea este ca iOS 5 va veni odata cu iPhone 5, cand se va intampla asta ramane de vazut 🙂

 • Daniel

  sa scoti un ios 5 care sa nu mearga sau sa functioneze in totalitate pe iphone 4 va fi o bata peste genunchi pentru apple si va asigura suprematia samsung si android.

 • De ce? iOS 4 a functionat in totalitate pe 3GS? iOS 3 pe 3G? E doar normal sa fie asa.

 • Razvanrazy

  Da. iOS4 a functionat si functioneaza in totalitate si perfect pe 3Gs. Sigur la fel va fi si cu iOS5 pe iPhone 4

 • Wrong, nu stii ce functii lipsesc pe 3GS fata de 4.

 • Gabi

  @zaone: eu nu mai inteleg nimic, ori sunt obosit ori te contrazici singur, … in postul 5 scrii ca ios 5 nu are cum sa functioneze in totalitate pe iphone 4, iar in postul 10 zici ca e normal ca ios 5 sa functioneze in totalitate pe iphone 4

 • Mihai

  Apple copiaza Google Android. Lame and late.

 • @Gabi: In postul 10 intrebam daca iOS 4 a functionat in totalitate pe 3GS. In postul 5 spuneam ca iOS 5 nu va functiona in totalitate pe iPhone 4.

 • alex

  da e normal ,,,android 2.3 gingerbread arata fantastic dar si Google au copiat de la Apple !!,,,,ios 4.3 are o gramada de lipsuri ,daca apple nu schimba nimic e pierdut…

 • Daniel

  in conditiile in care android nu crestea cum creste acum poate ca ar fi fost un ios 5 doar pentru iphone 5. apple nu va risca o mutare de genul asta. ceea ce spui tu da era valabil cand android era la inceput. acum situatia e diferita. pe partea de tablete apple se poate juca cum vrea ca are un avans major dar la telefoane concurenta e serioasa atat pe partea de terminale cat si pe sistem de operare mobil.

 • Tigris Regalis

  Te pufnește râsul când auzi cum unii ignoranți cred că Apple ar copia widget-urile sau notificările de la Android – widget-urile au fost introduse pe Mac OS X la începutul lui 2005, după care au fost copiate pe Windows Vista (“desktop gadgets”) și apoi pe Android, iar notificări există de când există sistemele de operare moderne, inclusiv de când există Mac OS.

  Dacă Apple nu le-a introdus încă pe iOS, pentru a economisi resurse de sistem și baterie, nu înseamnă că le va copia de la alții atunci când le introduce.

 • yo zic ca iOS 5 va rula pe iPhone 4 … si zic asta pt ca iPhone 4 nu va fi cum a fost iPhone 3GS fatza de urmatorul iPhone … si 3GS ruleaza decent iOS 4 desi are 256 rami si procesor mai vechi … si nu e o regula neaparat ca iPhoneul curent sa nu ruleze in totalitate urmatorul iOS … nu se intampla asta de ani de zile … s-a intamplat cu 3G care este al2lea telefon scos de Apple si nu al 9-lea si istoria sa se fi repetat de n ori pana acu … s-a intamplat cu 3G care oricum e mult mai slab decat 3GS … deci mai bine asteptam si vedem ce si cum … iPhone 4 are hardware destul de potent sa ruleze si urmatorul iOS … daca e sa ne luam dupa regula asta ca nu va putea rula bine, cat sa mai avanseze si un sistem de operare astfel incat sa ceara hardware mult mai puternic?

 • alien

  iph 5 o sa fie prezentat pe 6 iunie… o sa fie un ipg 4 s… cu camera de 8mpx, flash modificat si poate ecran mai mare… dar ma indoiesc…modificarile majore vor aparea la iphone 6… asta e politica lor si nu o schimba nimeni, nici macar un cutremur… restul sunt doar zvonuri.
  cat despre ios… prea putin imi pasa .. eu unul sunt multumit ca nu are lag ca si pe android… nu am nevoie de tampenii de widget-uri care sa consume aiurea bateria.,.. daca vreau ceva neaparat intru in aplicatii…

 • Gabi

  @tigris regalis: gresesti, in 2005, mai exact 29.04.2005 a aparut dashboard widget, dar inainte de asta a aparut yahoo widget engine, initial se numea konfabulator, intai a aparut versiunea ptr mac (10 februarie 2003), ulterior din 8 noiembrie 2004, odata cu versiunea 1.8 si ptr windows. ulterior apple a realizat Dashboard widgets ca parte a mac os x tiger.

 • Tigris Regalis

  @Gabi: Da, dar Konfabulator rulează fișiere XML cu JavaScript, iar Dashboard widgets sunt fișiere HTML (cu CSS, JavaScript sau chiar cod de aplicații Objective-C ca la iOS apps), deci din punct de vedere tehnic sunt diferite. Într-adevăr, pornesc de la aceeași idee, de a prezenta informații în alt mod decât o fereastră uzuală de aplicații, iar această idee pornește de la Apple Desk Accessories, introduse de Apple pe Macintosh în 1984 și răspândite pe Mac OS clasic.

 • Pingback: iPhone 4, Samsung Galaxy S II, WWDC 2011 si iPhone 5()