Prima Pagina aplicatii Device Booster si aplicatiile care promit multe dar nu fac nimic

Device Booster si aplicatiile care promit multe dar nu fac nimic

Am observat ca a aparut un AppStore o aplicatie numita Device Booster care dupa banner promite sa imbunatateasca performantele dispozitivului nostru. Ei promit o imbunatatire cu 300% a performantelor si totul folosind aplicatia care este disponibila gratuit in AppStore. De indata ce deschizi aplicatia esti intampinat de un mesaj care iti spune sa descarci o alta aplicatie inutila care nu face exact ce ii spune numele. Revenind la Device Booster, aplicatia fiseaza doar cata memorie e ocupata in telefon, procesele deschise, spatiul liber si cat % din baterie mai ai disponibil. Aplicatia nu imbunatateste in nici un fel performantele asa cum ar trebui sa o faca daca e sa ne luam dupa nume.

Aceasta nu e singura aplicatie de acest gen, mai sunt cele care promit ca localizeaza un numar pe harta insa in realitate iti arata doar locatia, plus multe multe alte aplicatii a caror dezvoltatori nu cauta decat sa fie bagati in seama. Aplicatia aceasta este in top 10 free apps in AppStore Romania insa nu are ce cauta acolo pentru ca nu face nimic din ceea ce ar trebui sa faca. Din pacate dezvoltatorii din AppStore incep incet incet sa se “prosteasca” lansand aplicatii de genul acesta care nu fac nimic altceva decat sa infurie utilizatorii.

 • Si totusi,exista vreo aplicatie de genul acesta care CHIAR imbunatateste viteza iDevice-ului sau scade consumul bateriei?

 • Cosmin

  @Bogdan Razvan:
  Evident, nu. Tzepe, caterinci, glume proaste, de pe front. Crezi ca Apple nu a optimizat iOS-ul asteptandu-se sa o faca unu sau altul? Sa fim seriosi..
  Pur si simplu sunt genul de aplicatii “practical joke” si Apple le trateaza ca atare atunci cand le aproba in Appstore.

 • Nope.

 • Danu™

  Eee uite aici intervin, Termeni si Condiții despre care vorbeai ieri Zaone

 • Alex

  Parca totusi “Speed Intensifier” din Cydia mareste viteza idevice-ului. Sau cel putin asta observ eu. Voi ati incercat-o?

 • alex pure

  Am facut marea greseala sa-mi pierd timpul ieri descarcand aceasta “minunata” aplicatie. Ce observ? Ca nu face absolut nimic si ca apple nu face altceva decat sa lase in appstore toate porcariile doar ca sa creasca numarul de aplicatii disponibile.

  Pacat!

 • Radu

  Bravo Zaone. Mai trebuie si critica pentru ca nu toate sunt roz in AppStore. Gasesti destule aplicatii care nu fac ce promit.

 • @Alex: Noi vorbim aici de AppStore nu de Cydia.

 • Lucian

  Si totusi, aplicatia system din appstore, iti elibereaza memoria si teoretic ai o imbunatatire a timpului de pornire al aplicatiilor pe care le pornesti dupa ea. Sa zicem o imbunatatire de 5, max 10%.

 • Acelasi lucru il poti face din sbsettings…

 • @Lucian nu ar fi mai usor sa le inchizi tu din multitasking?…

 • cucubau

  Stie cineva vreo aplicatie/tweak care sa poata schimba intre 2 profile, intre toate tweak-urile din cydia pornite si unul cu ele oprite? ar ajuta daca ai nevoie de baterie in unele conditii, si da, stiu ca se poate in sbsettings dar tot manual, unul care sa le unlature pe toate cu un switch mi-as dori.

 • @Cucubau poti face asta cu sbsettings. Intri la setarile din sbsetting si este acolo mobile substrate addons si de acolo le poti dezactiva.

 • Andreir2000

  Incearca sbscheduler sa vezi daca te ajuta. Poti face limitat profile folosind toggleurile din sbsettings

 • cucubau

  Multam, dar nu functioneaza pentru ce vreau eu, adica cele din mobilesubstrate

 • Lucian

  @mircea mihai – chiar daca le inchizi din multitasking memoria nu se elibereaza.
  exemplu cu ip4
  toate aplicatiile inchise cu multitasking liber – 267 MB
  dupa ce rulez system – liber 330MB

  SBSettings – face acelasi lucru dar ramane rezident in memorie si consuma baterie, deci….

 • Da , rahat de program .Singurul program care ca face ce spune ifullstat. care l-a pornire elibereaza ram.ul ,cam ce face free up memory din sbsettings, dar macar e in app store, si e util fata de multe alte ….

 • Tigris Regalis

  Asta cu eliberarea memoriei este o iluzie de optimizare, practic iOS (ca și Mac OS X) nu mai rulează aplicația după închiderea acesteia, dar lasă în memorie conținutul aplicațiilor cele mai des folosite pentru a accelera pornirea lor. Deși aceste informații sunt păstrate în memorie, spațiile respective din memorie sunt marcate ca disponibile pentru alte aplicații, în cazul în care ar fi nevoie, deci practic nu este cu nimic afectată performanța sistemului prin această memorie ocupată provizoriu, pentru când ar fi nevoie (pentru o pornire accelerată), și care este instant suprascrisă de aplicațiile noi pornite, dacă acestea ar avea nevoie de mai multă memorie. Din contră, sabotând acest mecanism de accelerare, prin forțarea eliberării memoriei (aplicația de “optimizare” mimează că ar avea nevoie de mai multă memorie și iOS eliberează din memoria ocupată provizoriu), practic se reduce performanța sistemului, deoarece aplicațiile des folosite trebuie de fiecare dată reîncărcate cu totul.

 • Lucian

  @tigris regalis – teoretic ai dreptate. Practic, incearca sa deschizi un fisier .dwg cu AutoCAD WS. o sa vezi ca ai 2 variante: restartezi sau folosesti o aplicatie de eliberare a memoriei. Poti sa mai cronometrezi cum porneste igo primo cu si fara eliberarea memoriei.
  Nu vreau sa intram intr-o discutie nesfarsita…

 • marcel

  am incercat si eu “Speed Intensifier insa mareste doar viteza animatiei , aia nu o vreau mai rapida, ce ma intereseaza ar fi un overclock la 700 mhz chiar daca asta inseamna ca telefonu sa se incalzeasca mai tare si bateria sa tina mai putin