Noul centru de date al Apple folosit pentru serviciul de recunoastere a comenzilor vocale?

In weekend v-am spus despre o posibila achizitie a companiei Nuance de catre Apple care doreste sa isi imbunatateasac serviciu de recunoastere a comenzilor vocale disponibil in iOS. Informatia venea de la TechCrunch care acum revine si spune ca defapt Apple ar folosi tehnologia celor de la Nuance in centrul de date din Carolina de Nord. Acolo se presupunea ca va fi facut serviciul de streaming online iCloud insa TechCrunch ne spune altceva. Aparent Apple ar fi incheiat un parteneriat cu Nuance pentru a folosi tehnologia de recunoastere a comenzilor vocale in iOS 5 iar infrastructura centrului de date va fi folosita in acest scop.

In digging into the information about the relationship between the two companies, we had heard that Apple might actually already be using Nuance technology in their new (but yet to be officially opened) massive data center in North Carolina. Since then, we’ve gotten multiple independent confirmations that this is indeed the case. And yes, this is said to be the keystone of a partnership that Apple is likely to announce with Nuance at WWDC next month.

Cei de la TechCrunch sustin ca pentru Apple ar fi mai usor sa integrese tehnologia in iOS 5 si sa o sustina daca totul ar rula de pe serverele proprii. In aceleasi conditii ar avea posibilitatea de a se asigura ca datele utilizatorilor nu vor ajunge pe serverele altor firme dar vor avea totodata posibilitatea de a imbunatati tehnologia celor de la Nuance folosind proprii ingineri.

More specifically, we’re hearing that Apple is running Nuance software — and possibly some of their hardware — in this new data center. Why? A few reasons. First, Apple will be able to process this voice information for iOS users faster. Second, it will prevent this data from going through third-party servers. And third, by running it on their own stack, Apple can build on top of the technology, and improve upon it as they see fit.

In concluzie, iOS 5 va avea integrate foarte multe functii pe latura comenzilor vocale iar serviciul Siri va fi baza. Apple a cumparat compania Siri anul trecut si se pare ca va folosi tehnologia ei in iOS 5 dandu-ne posibilitatea de a folosi comenzi vocale pentru a controla iOS, in aproape toate aspectele sale. Tehnologia celor de la Nuance este folosita pentru a imbunatati modul in care sunt recunoscute comenzile deci va fi interesant de vazut ce ne pregateste Apple.

Stim cu totii ca Apple nu e intotdeauna prima care implementeaza o tehnologie dar atunci cand se hotaraste sa o implementeze, o face cel mai bine.

1 COMENTARIU