Android OS creste direct proportional cu numarul de virusi disponibili pentru el

Android OS a inregistrat o crestere enorma in ultimul an insa impreuna cu el a crescut si numarul de virusi disponibili. Probabil stiati deja ca pentru platforma Android OS exista deja destul de mult malware sub forma troienilor si a altor tipuri de “virusi” care afecteaza functionalitatea dispozitivului. Din pacate functionalitatea nu e singurul lucru afectat deoarece un troian poate fura datele cardului cu care cumpara posesorii de Android aplicatii din Android Market sau poate parolele conturilor de email/etc.

In a global mobile threat study released today, Juniper Networks (NYSE: JNPR) found that enterprise and consumer mobile devices are exposed to a record number of security threats, including a 400 percent increase in Android malware, as well as highly targeted Wi-Fi attacks. Through close examination of recent malware exploits, the study outlines new areas of concern and delivers clear recommendations on essential security technologies and practices to help consumers, enterprises/SMBs, and government entities guard against mobile device exploits.

Informatia vine de la Juniper Networks care a urmarit indeaproape cresterea sistemului de operare pentru terminale mobile si a concluzionat ca malware-ul pentru el a inregistrat o crestere de 400% din vara anului trecut si pana acum. Malware-ul pentru Android OS reprezinta o problema destul de mare, mai ales ca pentru iOS nu prea exista acest gen de probleme de securitate. Sistemul celor de la Google e imperfect din multe puncte de vedere iar problema aceasta cu malware-ul e foarte greu daca nu imposibil de oprit.