Companiile de asigurari din Franta \”urasc\” terminalele iPhone si smartphone-urile

Terminalele cu ecrane touchscreen sunt destul de fragile si trbuie sa avem destul de mare grija pentru ca dintr-o mica neatentie ne putem trezi cu un ecran zgariat sau crapat in cele mai rele cazuri. De mai bine de un an in Romania exista asigurari pentru smartphone-uri insa in strainatate afaceri de acest gen functioneaza de ani de zile. In Franta situatia e destul de grea pentru companiile de asigurari care vand polite de asigurare pentru iPhone-uri sau alte smartphone-uri deoarece se trezesc, cu pierderi din cauza fragilitatii terminalelor.

All insurance plans for mobile phone are deficient because of the iPhone, said one trader. We are facing both an increase in claims frequency and higher average cost of claims. All this weighs on the technical results. Besides the iPhone is over-represented in the portfolio of insurers with respect to its actual weight on the market as it is expensive, and fragile. Currently, 80 to 90% of claims relate to smartphones, says Catherine Lanson.

Reprezentantii firmelor de asigurari spun ca inregistreaza pierderi de 35% pe sectorul asigurarilor pentru smartphone-uri si totul din cauza modului in care sunt construite acestea. Interesant este ca francezii platesc intre 30 si 130€ anual pentru asigurari care acopera orice fel de lovituri, zgarieturi, pierderi, furturi etc. Desigur ca si printre ei exista unii care isi strica in mod intentionat terminalele pentru a primi altele noi si iata cum companiile de asigurari pierd bani din aceasta afacere. Companiile de asigurari estimeaza ca in jur de un sfert dintre cererile de acordare a asigurarii reprezinta fraude, un numar foarte mare avand in vedere o tara precum Franta.

Ar fi interesant de vazut care e situatia in Romania unde exista destule firme care ofera servicii similare.