Video: Google lanseaza Chromebooks cu Chrome OS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TVqe8ieqz10[/youtube]

Astazi a avut loc cea de-a doua parte a conferintei Google I/O si marea surpriza a zilei a constat in noua serie de Chromebook-uri care vor rula Chrome OS, un sistem de operare pentru netbook/laptop/desktop-uri dezvoltat de Google. Chrome OS va veni preinstalat pe 2 modele de laptop-uri fabricate de Samsung si Acer care au fost sugestiv denumite Chromebook-uri. Ambele au procesoare Intel Atom deci sunt destul de slabe ca si performante insa la un ecran de 11/12 inch si o autonomie intre 6.5 si 8 ore nu cred ca e nevoie de mai mult.

Desigur ca noile Chromebook-uri vor intra in competitie cu MacBook Air, mai exact cu modelul de 11.6 inch care pe al sau segment nu are rival deocamdata. Din pacate pentru cei de la Samsung, MacBook Air-ul celor de la Apple este mult mai bine dotat din punct de vedere hardware insa costa dublu. In final clientul va alege in functie de necesitatile sale insa ma indoeisc de faptul ca foarte multe persoane vor alege sa cumpere un netbook cu un sistem de operare abia scos pe piata in detrimentul unui arhicunoscut MacBook Air.

Mai multe detalii despre Chromebook-urile celor de la Samsung si ale celor de la Acer gasiti pe paginile oficiale de pe Google.com.

Toti cei care au participat la evenimentul pentru prezentarea Chromebook-urilor au primit cate unul gratuit.