Prima Pagina Apple Video: Google lanseaza Chromebooks cu Chrome OS

Video: Google lanseaza Chromebooks cu Chrome OS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TVqe8ieqz10[/youtube]

Astazi a avut loc cea de-a doua parte a conferintei Google I/O si marea surpriza a zilei a constat in noua serie de Chromebook-uri care vor rula Chrome OS, un sistem de operare pentru netbook/laptop/desktop-uri dezvoltat de Google. Chrome OS va veni preinstalat pe 2 modele de laptop-uri fabricate de Samsung si Acer care au fost sugestiv denumite Chromebook-uri. Ambele au procesoare Intel Atom deci sunt destul de slabe ca si performante insa la un ecran de 11/12 inch si o autonomie intre 6.5 si 8 ore nu cred ca e nevoie de mai mult.

Desigur ca noile Chromebook-uri vor intra in competitie cu MacBook Air, mai exact cu modelul de 11.6 inch care pe al sau segment nu are rival deocamdata. Din pacate pentru cei de la Samsung, MacBook Air-ul celor de la Apple este mult mai bine dotat din punct de vedere hardware insa costa dublu. In final clientul va alege in functie de necesitatile sale insa ma indoeisc de faptul ca foarte multe persoane vor alege sa cumpere un netbook cu un sistem de operare abia scos pe piata in detrimentul unui arhicunoscut MacBook Air.

Mai multe detalii despre Chromebook-urile celor de la Samsung si ale celor de la Acer gasiti pe paginile oficiale de pe Google.com.

Toti cei care au participat la evenimentul pentru prezentarea Chromebook-urilor au primit cate unul gratuit.

 • Манкид40

  Au facut in tru-n final si goagali un macbook air-killer. :d

 • Si toti cei care au participat au primit unul gratuit.

 • mai bine un netbook cu win, daca tot vreau ceva low-cost

 • mihai_rt

  s-ar putea sa aiba aceeasi soarta ca si telefoanele Google, respectiv Nexus adica un semi esec

 • Nexus avea un Android cu un an in spate pe piata, astea sunt apa de ploaie.

 • andrew

  asa zaone, da-ti cu parerea, ca esti funny, ca atunci cand ziceai pe forumul CG ca ipadurile sunt niste tampenii si ca apple isi da singur foc la valiza pentru ca nimeni nu va cumpara aceste iphone-uri supradimensionate…
  Inteleg ca esti pasionat, dar asta nu te face competent, ar fi mult mai bine sa prezinti stirile fara sa-ti dai si cu parerea. Parerea mea 🙂

 • royce

  Deci daca nu ai internet nu o sa porneasca computerul?Pentru ca si eu am instalat un OS numit Jolicloud pe un netbook(era conceput ptr netbookuri,sa se miste mai repede) si daca nu ai wi-fi nu poti faci absolut nimic…nici sa te loghezi pe computer sa intri in meniu.

 • Ba da, va functiona si offline, cumva.

 • Tigris Regalis

  Nu văd rostul unui OS dependent de internet – pentru internet ai oricum browser pe orice OS, deci Chrome nu aduce nimic în plus, ci în minus, fără a oferi ceva atractiv în schimbul acceptării limitării – și nici rostul unei categorii dedicate de calculatoare – nefiind un OS prea specializat (sau cu cerințe de sistem exotice) nu văd de ce nu ar funcționa pe orice calculator actual sau de ce ar trebui cei interesați de Chrome să-și ia încă un calculator (pentru ce?) de la doi producători asiatici de PC-uri generice.

  Dacă la Android văd un rost, la Chrome / Chromebook îmi scapă.